search
Tv-serie op Dvd: Nikita (seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Nikita (seizoen 3)

Prima hoofdrol van Maggie Q in een serie met de nodige prima actiescènes.

Bedenker: Joel Surnow (origineel) | Cast: Maggie Q (Nikita), Shane West (Michael), Lyndsy Fonseca (Alex), Aaron Stanford (Seymour Birkhoff), Melinda Clarke (Amanda), e.a. | Uitzending serie: 2010-2013 | Tv-release: 9 september 2010 (The CW), 1 januari 2012 (Veronica)

Nadat er tussen 1997 en 2001 met La Femme Nikita al poging was om Luc Bessons Franstalige actiethriller Nikita (1990) te vertalen naar een tv-serie, koos de Amerikaanse zender The CW ervoor om dit kunstje te herhalen. Met Maggie Q (Divergent, 2014) in de titelrol en met o.a. de bekendere filmmaker McG als uitvoerend producent verscheen in 2010 de tv-serie Nikita.

Ondanks een redelijke ontvangst, een paar nette rollen, prima actiescènes en ruim 3,5 miljoen kijkers naar de pilot-aflevering liet het derde seizoen behoorlijk magere cijfers zien. Het gemiddelde kijkcijfer van de 22 afleveringen kwam niet verder dan 1,4 miljoen. In Nederland werd Nikita begin 2012 opgepakt door Veronica en deze omroep zendt de serie nog steeds uit. Eerder deze maand bracht Warner Bros. seizoen 3 uit op een redelijke Dvd-uitgave.

Seizoen 3
Na een reeks tumultueuze gebeurtenissen staan Nikita, Michael en CIA-analist Ryan Fletcher aan de top van The Division en hebben ze van de Amerikaanse president de opdracht gekregen om de puinhoop van het vorige regime op te ruimen. Nu punk hacker Seymour volledig in de zaak opgaat, Alex zich schuilhoudt en Owen terugkeert uit Russische gevangenschap, beschikt het nieuwe team over alle technologie, spierkracht en spionagetrucs die nodig zijn om Dirty Thirty, gewetenloze huurmoordenaars die over de hele wereld vrij rondlopen, te pakken te nemen. Maar Amanda heeft The Division in het vizier, het 'Oval Office' wil de job gisteren al geklaard hebben en de operatie krijgt een paar gevoelige klappen.



Dvd: Nikita - Seizoen 3 | Aantal discs 5 x Dvd | Afleveringen: 22 x ca. 41 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans | Extra's: Unaired Scenes | Gag Reel | EAN: 8717418424589 | Release: april 2013 | Met dank aan: Warner Home Video

De vijf schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van Nikita zitten verpakt in standaard Dvd-keepkase met daaromheen een stevige en vergelijkbare sleeve. Het compacte geheel geeft voldoende info over de afzonderlijke afleveringen en de extra's, aangezien binnen in de hoes per schijf de titels staan aangegeven. Ook staat netjes vermeld bij welke afleveringen er extra's zijn toegevoegd. De beeld- (1.78 : 1) en geluidskwaliteit (Dolby Digital 5.1) van deze Dvd-uitgave van Nikita stemt tevreden en het valt op dat de serie fraaie actiescènes bevat waar de nodige Hollywood-actiefilms wat van kunnen leren.

Standaard extra's
Naast wat 'niet-uitgezonden' scènes, die eigenlijk niet de moeite waard zijn - de serie bestaat immers al uit 22 afleveringen -, is er ook een Gag Reel terug te vinden. Nu we al een tijdje Dvd en Blu-Ray uitgaven recenseren op SerieTotaal.nl blijkt dat dit de minimale extra's zijn die er doorgaans worden toegevoegd. Karig dus.

Conclusie: Prima actieserie met een zeer aardige titelrol van Maggie Q; de nette Dvd-uitgave biedt helaas een karig aantal extra's
Na dit derde seizoen ging in november 2013 het vierde en afsluitende seizoen in première op The CW. Opvallend is het seizoen snel ten einde was, aangezien het uit slechts zes afleveringen bestond. De voornaamste reden achter dit snelle slot waren de flink gekelderde kijkcijfers. De première-afleveringen van het laatste seizoen werden gemiddeld bekeken door een alles zeggende 0,76 miljoen kijkers. Hieronder een sneak peek op de eerste aflevering van seizoen 4.

De Dvd uitgave van Nikita wordt keurig aangeleverd met een gedetaileerde hoes en prima beeld en geluid. Helaas blijken de extra's wat karig, maar we hebben op dit punt beduidend slechtere uitgaven gezien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen