Comic-personage 'Dylan Dog' krijgt nieuwe kans in tv-serie

'Dylan Dog' krijgt nieuwe kans in tv-serie

Een eerder filmversie met Brandon Routh flopte in 2011 genadeloos.

Zilko Tarici, 4 augustus 2018 om 13:00

De Italiaanse stripuitgever Sergio Bonelli Editore heeft plannen aangekondigd voor een Engelstalige tv-serie van tien afleveringen over Tiziano Sclavi's cult-stripreeks Dylan Dog.
De serie betreft het eerste van meerdere projecten die gebaseerd zullen worden op titels van de uitgever. Ze worden geproduceerd wegens de onlangs opgerichte productiemaatschappij Bonelli Entertainment. Alle geplande verfilmingen zouden tot hetzelfde 'tv-universum' moeten gaan behoren.

Over Dylan Dog werd in 2011 al eens een film gemaakt met Brandon Routh in de hoofdrol. Die film flopte echter genadeloos bij zowel critici als het publiek. Van de strip werden wereldwijd ruim 50 miljoen exemplaren verkocht. Het verhaal gaat over een paranormale Britse detective die, samen met zijn hulpje Grouch, zaken moet oplossen waarbij monsters, spoken, vampiers, weerwolven en zombie bij betrokken zijn.

Volgens de producenten is het bedrijf in gesprek getreden met verschillende Italiaanse en internationale partijen. waaronder verschillende streamingdiensten. De gesprekken gaan echter niet alleen over een Dylan Dog-serie, maar ook over scifi-serie Nathan Never, avonturenserie Mister No, dramaserie Martin Mystere, animatie-serie Dragonero en shows gebaseerd op de titels Dampyr en Il Confine.

Bron: Variety

Lees meer over: Dylan Dog, Brandon Routh, Tiziano Sclavi, Nathan Never, Mister No

Populair nieuws