Setting van live-action 'Star Wars'-serie lijkt bekend

Plot van live-action Star Wars-serie lijkt bekend

En Jon Favreau krijgt een megabudget ter beschikking.

Jim Pedd, 7 augustus 2018 om 08:02

Het gerucht gaat dat de live-action Star Wars-serie die Jon Favreau ontwikkelt voor de nog te lanceren streamingdienst van Disney zich afspeelt na de gebeurtenissen in Return of the Jedi. Kortom: na de val van het Keizerrijk. Ook lezen we dat de serie zich focust op een enkele planeet: Mandalore.
De site Making Star Wars heeft vandaag de eerste geruchten over de serie gepubliceerd. De bronnen van de site stellen dat de serie zich drie jaar na de val van het Keizerrijk afspeelt. Het einde van het Keizerrijk zou voor chaos hebben gezorgd op de planeet, die nog altijd in totale wanorde verkeert. Er vindt een gewelddadige machtsstrijd plaats om het ontstane machtsvacuüm te vullen.

Naar het schijnt wordt het verder een peperdure serie. De New York Times meldt dat Favreau een budget van 100 miljoen dollar gekregen heeft. De serie moet tien afleveringen krijgen en zal dus tien miljoen dollar per aflevering kosten. De conclusie die we daaruit mogen trekken, is dat de serie een van de grootste producties op de streamingdienst van Disney wordt en vermoedelijk een sterrencast krijgt.

De serie moet volgend jaar al te zien zijn.

Bron: Making Star Wars

Lees meer over: Jon Favreau, Star Wars, Mandalore, Disney

Populair nieuws