Henry Cavill in Netflix-serie 'The Witcher'?

Henry Cavill in Netflix-serie 'The Witcher'?

Dat zou de acteur wel graag willen.

Jim Pedd, 8 augustus 2018 om 13:50

Acteur Henry Cavill blijkt fan te zijn van The Witcher. Hij vertelde tijdens een interview met IGN dolgraag een rol te willen in de serie van Netflix. De hoop zou zijn dat hij de rol van Geralt of Rivia mag spelen, de hoofdpersoon in de franchise van Andrzej Sapkowski.
Netflix kondigde de serie in de loop van mei 2017 aan en stelde vervolgens Lauren Schmidt Hissrich aan als showrunner. Zij werkt sindsdien aan de scenario’s en kijkt al een beetje naar een hoofdrolspeler. Nu stelt Cavill daar wel interesse in te hebben. “Het zou een fantastische rol zijn, dus ik heb er absoluut interesse in,” aldus de Hollywood-ster. Hij heeft ook de boeken gelezen: “die zijn heel, heel goed.”

In juni maakte Hissirch nog bekend dat ze een shortlist heeft gemaakt voor de rol van Geralt. Het gerucht ging dat namen als Mads Mikkelsen, Viggo Mortensen en Nikolaj Coster-Waldau erop zouden staan. Nu mag dus ook Cavill toegevoegd worden.

Het eerste seizoen van de fantasyserie krijgt acht afleveringen en moet op z’n vroegst in 2020 te zien zijn.

Bron: IGN

Lees meer over: The Witcher, netflix, Henry Cavill, Lauren Schmidt Hissrich, Mads Mikkelsen, Viggo Mortensen, Nikolaj Coster Waldau

Populair nieuws