Stephen Kings 'The Stand' in 2019 te zien

Stephen Kings 'The Stand' in 2019 te zien

CBS werkt nog altijd aan de serie.

Jim Pedd, 8 augustus 2018 om 11:43

Er wordt nog altijd gewerkt aan een televisieversie van Stephen Kings boek The Stand. Die moet te zien zijn op streamingdienst CBS All Access. Vorig jaar al hoorden we over de mogelijkheid van een serie gebaseerd op het meesterwerk van King, maar pas in april was er een concrete ontwikkeling, toen Josh Boone aangetrokken werd als regisseur.
Het boek komt uit 1978 en volgt de vreemde gebeurtenissen die plaatsvinden, nadat een supergriep de wereldbevolking decimeert. Willekeurige overlevenden moeten proberen te overleven en verder te gaan. Er vormen zich uiteindelijk twee groepen: de goede mensen die zich verzamelen onder een mystieke oude vrouw met de naam Mother Abigail, en de kwaadaardige zielen die werken voor Randall Flagg.

De bedoeling is om de serie in de loop van 2019 te lanceren op de streamingdienst, die vorig jaar beschikbaar werd gemaakt met de serie Star Trek: Discovery. CBS maakt nu steeds meer series voor de streamingdienst, die ervoor moeten zorgen dat zoveel mogelijk mensen een abonnement afnemen. Gezien de immense populariteit van King, is een serie gebaseerd op een van zijn boeken geen slecht plan.

Bron: Deadline

Lees meer over: The Stand, CBS, CBS All Access, Stephen King, De Beproeving

Populair nieuws