Spock gecast in 'Star Trek: Discovery'!

Spock gecast in 'Star Trek: Discovery'!

Eindelijk is bekend wie de acteur is die in de voetsporen van Leonard Nimoy en Zachary Quinto stapt.

Jim Pedd, 15 augustus 2018 om 07:55

Acteur Ethan Peck is gecast in Star Trek: Discovery. Hij zal de rol van Spock op zich nemen in het tweede seizoen van de serie van CBS All Access en krijgt vermoedelijk een grote rol. Spock heeft immers een serieuze band met hoofdpersoon Michael Burnam (Sonequa Martin-Green), die zijn adoptiezus is.
Pecks versie van Spock dient nog onder Captain Christopher Pike (Anson Mount) op de Enterprise, enkele jaren voordat Captain Kirk de kapitein van het schip werd en op de beroemde vijfjarige reis vertrekt. Showrunner Alex Kurtzman vertelt dat er maanden is gezocht naar een acteur die zijn eigen interpretatie naar de rol zou kunnen brengen, “maar de beste kwaliteiten van Spock moeiteloos kan belichamen, voorbij de overduidelijke logica: empathie, intuïtie, compassie, verwarring en verlangen.”

“Mr. Spock blijft het enige lid van de oorspronkelijke crew die elk era van Star Trek meegemaakt heeft. Van de geweldige Leonard Nimoy, tot de briljante Zachary Quinto - zij brachten allen een onvergelijkbare menselijkheid naar een personage dat altijd verscheurd wordt tussen logica en emotie.” Volgens Kurtzman was Peck meer dan geschikt om in hun voetsporen te stappen.

Opvallend genoeg was Spock helemaal afwezig in de trailer van het tweede seizoen van de serie die tijdens de San Diego Comic-Con werd vrijgegeven. Verwacht wordt dan ook dat hij pas in de tweede helft van het seizoen zijn opwachting maakt.


Lees meer over: Star Trek Discovery, Ethan Peck, Sonequa Martin Green, Leonard Nimoy, Spock, Zachary Quinto, Alex Kurtzman

Populair nieuws