Blu-ray review 'Suits' Seizoen 7 - Vaarwel Mike en Rachel!

Blu-ray review 'Suits' - Seizoen 7

Meghan Markle is vertrokken.

Bram de Groot, 19 augustus 2018 om 13:00

Bedenker: Aaron Korsh | Cast: Gabriel Macht (Harvey Specter), Patrick J. Adams (Mike Ross), Rick Hoffman (Louis Litt), Meghan Markle (Rachel Zane), Gina Torres (Jessica Pearson) e.a. | Jaar: 2011 - heden | Tv-release: USA Network
Seizoen 7 van Suits is het laatste seizoen waarin Meghan Markle (sinds dit jaar getrouwd met Prince Harry), Patrick J. Adams en Gina Torres te zien zijn. Het is dus een beetje een einde van een tijdperk voor de fans van de succesvolle serie. Ondanks dat de kijkcijfers blijven dalen, is er een harde groep fans. En voorlopig blijft er ook genoeg te zien; seizoen 8 wordt op dit moment uitgezonden door USA Network en er komt een spin-off.

Universal zette het zevende seizoen van Suits op vier Blu-ray schijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In seizoen 7 van Suits komt Mike terug bij Pearson Specter Litt. terwijl Jessica vertrekt, moeten Harvey en Louis hun persoonlijke irritaties opzij zetten om hun zinkende firma te redden. Er ontstaan nieuwe dynamieken en ook Donna en Rachel zitten niet stil om nieuwe complotten te smeden.Serie: Suits - Seizoen 7 | Afleveringen: 16 x 42 min. | Aantal discs 4 x Blu-Ray | Release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5053083146351 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier discs van deze Blu-ray uitgave van het zevende seizoen van Suits zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. Ondanks dat er in de hoes voldoende ruimte beschikbaar is wordt er helaas geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen en extra's. Dit zagen we ook bij eerder seizoenen, jammer.

Beeld en geluid
Het beeld van deze Blu-ray uitgave van Universal Pictures ziet er weer prima uit. De afleveringen staan verspreid over vier discs en dat geeft voldoende ruimte om de serie prima weer te geven. De kleur sluit prima aan op een advocatenserie. Het beeld is namelijk strak, met een prima maar niet overdreven filmisch effect. Iets dat goed past bij een serie als Suits. De scherpte is niet altijd helemaal optimaal, maar is ruimschoots voldoende. Het beeld wordt aangevuld met een DTS-HD 5.1 geluidstrack - redelijk ruimtelijk en vol van geluid - en ondertiteling onderbreekt uiteraard ook niet.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal wordt beperkt tot wat verwijderde scènes op de eerste drie schijven. Of de vierde een laatste schijf staan dire featurettes met de titels The People Behind the Suits (Een BTS-featurette van 7 minuten), Suits: A Centennial Moment (korte blik op de impact van de geliefde serie) en Mike and Rachel Sendoff Reel (of het afscheid van deze personages)

Achtste seizoen én een spin-off rond Jessica Pearson!
Een negende seizoen is nog niet aangekondigd, maar er wordt wel gewerkt aan een spin-off. Afgelopen maart werd duidelijk dat het personage Jessica Pearson, tot en met seizoen 7 gespeeld door Gina Torres, een eigen serie krijgt. Deze krijgt de titel Second City. Hieronder een eerste blik op seizoen 8. Deze startte afgelopen maand op USA Network:


Lees meer over: bluray review, suits, USA network, seizoen 7, 2017, advocaten, advocatuur, Aaron Korsh, Gabriel Macht, Harvey Specter, Patrick J Adams, Mike Ross

Informatie over de serie: Suits

Populair nieuws