search

Ons nieuws van zondag 19 augustus 2018

'Game of Thrones' eindigt hartverscheurend
Series / Nieuws

'Game of Thrones' eindigt hartverscheurend

Actrice Nathalie Emmanuel over slotseizoen.

Gisteren werd via Nikolaj Coster-Waldau duidelijk dat het laatste seizoen van Game of Thrones bevredigend wordt. Actrice Nathalie Emmanuel, die Missandei speelt, geeft op haar beurt aan dat het seizoen spannend en hartverscheurend wordt.

In gesprek met de Hindustan Times gaf de actrice kort wat prijs over wat we kunnen verwachten. Volgens Emmanuel wordt de afsluiting "mindblowing" en geeft deze "voldoening aan fans." De actrice speelt Missandei, de rechterhand van Emilia Clarke's Daenerys Targaryen.

"Er zijn zo ontzettend veel personages en verhalen die nog niet zijn afgerond. Daarom zal dit seizoen ontzettend bevredigend zijn voor de kijkers. Het is daarnaast ook ontzettend spannend en hartverscheurend," aldus Emmanuel.

Ook blijkt via Emmanuel dat het achtste seizoen een flinke productietijd kent: "Seizoen 8 koste meer tijd om te filmen dan de andere seizoenen." Eerder werd bekend dat de opnames voor het zesdelige seizoen liepen van oktober 2017 tot juni 2018.

Ergens in de eerste helft van 2019 te zien op HBO!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kunnen we vanaf deze week bingen?

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

97 jaar nadat de samenleving verwoest is door een kernoorlog, landt een ruimteschip met honderd jeugdcriminelen die moeten kijken of de planeet weer opnieuw gekoloniseerd kan worden.



Doctor Who is een Time Lord, die beschikt over de TARDIS waarmee hij door tijd en dimensies kan reizen. Netflix heeft nu het tiende seizoen geplaatst, het laatste van Peter Capaldi als de Doctor, alvorens hij vervangen wordt door Jodie Whitaker als eerste vrouwelijke Doctor ooit.



De eerste Netflix-Serie van Simpons-bedenker Matt Groening. Deze serie speelt zich af in de Middeleeuwen en volgt een aan alcohol verslaafde prinses, haar koppige elf en haar persoonlijke demon.



Amusante serie waarin Justin Willman allerlei trucs uithaalt, die voor de gewone sterveling overkomen als magie.



Serie die het leven van een dertigjarige vrouw volgt. Zij moet wegens omstandigheden terug naar haar thuisstad Lódz, waar ze op een dag een zelfmoord ziet. Maar dat lijkt geen zelfmoord te zijn, maar een moord. Waarop ze zoekt naar iemand om haar te helpen de zaak op te lossen.


Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Explained (2018) - S01E15
Shooter (2016) - S03E09
The Break with Michelle Wolf (2018) - S01E11
Mr. Sunshine (2018) - S01E10
Better Call Saul (2015) - S04E02
Meteor Garden (2018) - S01E06
Chesapeake Shores (2016) - S03E02
Life (2018) - S01E04



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Documentaire
Martha Bakes (2011 | 2 seizoenen)
The Investigator: A British Crime Story (2016 | 2 seizoenen)

Kinderserie
Spirit: Samen Vrij (2017 | 6 seizoenen)

Reality
Lords and Ladies (2015 | 2 seizoenen)
Stay Here (2018 | 1 seizoen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'Suits' Seizoen 7 - Vaarwel Mike en Rachel!
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Suits' Seizoen 7 - Vaarwel Mike en Rachel!

Meghan Markle is vertrokken.

Bedenker: Aaron Korsh | Cast: Gabriel Macht (Harvey Specter), Patrick J. Adams (Mike Ross), Rick Hoffman (Louis Litt), Meghan Markle (Rachel Zane), Gina Torres (Jessica Pearson) e.a. | Jaar: 2011 - heden | Tv-release: USA Network

Seizoen 7 van Suits is het laatste seizoen waarin Meghan Markle (sinds dit jaar getrouwd met Prince Harry), Patrick J. Adams en Gina Torres te zien zijn. Het is dus een beetje een einde van een tijdperk voor de fans van de succesvolle serie. Ondanks dat de kijkcijfers blijven dalen, is er een harde groep fans. En voorlopig blijft er ook genoeg te zien; seizoen 8 wordt op dit moment uitgezonden door USA Network en er komt een spin-off.

Universal zette het zevende seizoen van Suits op vier Blu-ray schijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In seizoen 7 van Suits komt Mike terug bij Pearson Specter Litt. terwijl Jessica vertrekt, moeten Harvey en Louis hun persoonlijke irritaties opzij zetten om hun zinkende firma te redden. Er ontstaan nieuwe dynamieken en ook Donna en Rachel zitten niet stil om nieuwe complotten te smeden.



Serie: Suits - Seizoen 7 | Afleveringen: 16 x 42 min. | Aantal discs 4 x Blu-Ray | Release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5053083146351 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier discs van deze Blu-ray uitgave van het zevende seizoen van Suits zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. Ondanks dat er in de hoes voldoende ruimte beschikbaar is wordt er helaas geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen en extra's. Dit zagen we ook bij eerder seizoenen, jammer.

Beeld en geluid
Het beeld van deze Blu-ray uitgave van Universal Pictures ziet er weer prima uit. De afleveringen staan verspreid over vier discs en dat geeft voldoende ruimte om de serie prima weer te geven. De kleur sluit prima aan op een advocatenserie. Het beeld is namelijk strak, met een prima maar niet overdreven filmisch effect. Iets dat goed past bij een serie als Suits. De scherpte is niet altijd helemaal optimaal, maar is ruimschoots voldoende. Het beeld wordt aangevuld met een DTS-HD 5.1 geluidstrack - redelijk ruimtelijk en vol van geluid - en ondertiteling onderbreekt uiteraard ook niet.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal wordt beperkt tot wat verwijderde scènes op de eerste drie schijven. Of de vierde een laatste schijf staan dire featurettes met de titels The People Behind the Suits (Een BTS-featurette van 7 minuten), Suits: A Centennial Moment (korte blik op de impact van de geliefde serie) en Mike and Rachel Sendoff Reel (of het afscheid van deze personages)

Achtste seizoen én een spin-off rond Jessica Pearson!
Een negende seizoen is nog niet aangekondigd, maar er wordt wel gewerkt aan een spin-off. Afgelopen maart werd duidelijk dat het personage Jessica Pearson, tot en met seizoen 7 gespeeld door Gina Torres, een eigen serie krijgt. Deze krijgt de titel Second City. Hieronder een eerste blik op seizoen 8. Deze startte afgelopen maand op USA Network:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.