search
'The Witchlands' wordt live-action serie
Series / Nieuws

'The Witchlands' wordt live-action serie

Een nieuwe fantasyserie voor een YA-publiek.

The Witchlands van schrijfster Susan Dennard wordt een televisieserie. Dat dankzij The Jim Henson Company. Directeuren Dennard en Halle Stanford lieten tijdens een Dragon Con panel weten dat de fantasyreeks een live-action televisieserie moet krijgen.

De serie is gericht op een jong publiek en omvat twee boeken. Een derde komt in februari 2019 uit. De reeks speelt zich af op een continent waar drie keizerrijken heerschappij in handen hebben en er een einde komt aan een oud, ongemakkelijk 22 jaren durende wapenstilstand. Sommige mensen beschikken over bepaalde magische vaardigheden. De reeks volgt Safiya, een heks die de waarheid kan zien, en Iseult (een heks die bedreigingen ziet). De beste vrienden willen niets te maken hebben met de oorlog. Dan zijn er nog Prince Merik (een windheks) en Aeduan (een bloedheks), die elk eigen belangen hebben. Als de zeldzame heksenkracht van Safiya onthuld wordt, raken de vier verzeild in politieke intrige.

De wereld waarin de boel zich afspeelt moet doen denken aan Midden-Aarde of aan Westeros. Wanneer en waar de serie te zien zal zijn is niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen