search

Ons nieuws van woensdag 5 september 2018

Hoe Frank uit 'House of Cards' is gehaald
Series / Video/clip/featurette

Hoe Frank uit 'House of Cards' is gehaald

Eindelijk een antwoord.

Als je je net als ons afvroeg, hoe Francis Underwood nou precies uit House of Cards geschreven zou worden, hebben we nu een antwoord voor je. Het personage van acteur Kevin Spacey is dood als de nieuwe reeks van de Netflix-serie begint. Dat leren we in een korte promo, waarin we zien hoe Claire (Robin Wright) voor zijn graf staat.

De promo is toch best opvallend. Claire merkt op dat, als zij dood zal gaan, mensen in de rij zullen moeten staan om haar een laatste eerbetoon te geven.



Met de video geeft Netflix eindelijk een antwoord op een vraag die al lange tijd staat. Hoe is Spacey, na zijn ontslag, uit de serie geschreven? Het blijkt dat de schrijvers de makkelijke weg gekozen hebben en simpelweg magere hein op Frank afgestuurd hebben. Klaar, finoto, het is gedaan met Frank.

Het laatste seizoen is vanaf 2 november op Netflix te streamen. Zonder Frank dus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dermot Mulroney in tweede seizoen 'Station 19'
Series / Nieuws

Dermot Mulroney in tweede seizoen 'Station 19'

Eerder werd ook al Boris Kodjoe toegevoegd aan de cast...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De acteur Dermot Mulroney zal te zien zijn in het tweede seizoen van de Grey's Anatomy spin-off 'Station 19'. De acteur werd gecast voor meerdere afleveringen en zal de vader spelen van Ryan (gespeeld door Alberto Frezza). Hij verschijnt plots terug in de stad nadat hij een geruime tijd is weggeweest. Het personage zou uitermate gedreven zijn in zichzelf uit vervelende situaties te 'flirten'. Dat belooft alvast veel goeds!

Voor trouwe kijkers van 'Station 19' brengt het verschijnen van Ryan's vader natuurlijk heel wat interessante mogelijkheden met zich mee. Zij hopen nu namelijk meer te weten te komen over zijn rebelse verleden. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn valt uiteraard nog af te wachten.

Mulroney is niet de enige nieuwe acteur die aan de cast voor het tweede seizoen van Station 19 is toegevoegd. Eerder raakte namelijk ook al bekend dat Boris Kodjoe een rol te pakken heeft in de spin-off van Grey's Anatomy. Van Kodjoe weten we in principe tot dusver alleen maar dat hij een nieuwe brandweerman is bij Station 19.

Ben jij ook al benieuwd naar hoe de nieuwe castleden van Station 19 hun rollen zullen gaan invullen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series worden van Netflix verwijderd (week 36)
Series / Nieuws

Deze series worden van Netflix verwijderd (week 36)

Helaas staan dezelfde grote titels als vorige week op de planning, met nog wat pijnlijke toevoegingen.

Vandaag lanceren we op Serietotaal een nieuwe rubriek met daarin alle series die van Netflix verdwijnen. Hieronder zie je een overzicht met de shows die allicht snel van de streamingdienst verwijderd worden.

Deze week is de lijst met series die van Netflix verdwijnen iets groter geworden. De series van Fox staan nog altijd op het lijstje en dat blijft jammer. Hopelijk zal Netflix de deal die het vijf jaar geleden met de studio sloot, opnieuw kunnen sluiten. Ook opvallend: een week nadat de serie aan de database werd toegevoegd, wordt My Little Pony: Friendship is Magic weer naar het slachtblok gestuurd. En een van de beste sci-fi series van het moment, The Expanse, staat helaas ook op het lijstje.

6 september
My Little Pony: Friendship is Magic (6 seizoenen)
Littlest Pet Shop (1 seizoen)

8 september
White Collar (6 seizoenen)
New Girl (6 seizoenen)
Modern Family (8 seizoenen)
How I met Your Mother (9 seizoenen)
Sons of Anarchy (7 seizoenen)
Homeland (6 seizoenen)
Lie to me (3 seizoenen)
The Unit (4 seizoenen)
Breakout Kings (2 seizoenen)
Prison Break (4 seizoenen)
Terra Nova (1 seizoen)
American Horror Story (6 seizoenen)

11 september
Monkey Life (2 seizoenen)
Deals Wheels and Steals (1 seizoen)
Changing Faces (1 seizoen)

30 september
The Expanse (2 seizoenen)
Dicte (3 seizoenen)
Gomorrah (2 seizoenen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende theorie over einde 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Opvallende theorie over einde 'Game of Thrones'

Een van de voormalig castleden denkt het wel te weten.

Acteur Finn Jones heeft zo zijn eigen theorie over het einde van HBO-serie Game of Thrones. Maar hij geeft ook meteen toe dat zijn gevoel vermoedelijk te vredelievend is voor de franchise. De serie zal namelijk een controversieel einde gaan krijgen, welke keuzes er ook gemaakt worden achter de schermen.

Jones, die sinds het zesde seizoen niet meer te zien was als Loras Tyrell, heeft wel een idee voor waar de gewelddadige serie heen kan gaan. "Ik denk dat er uiteindelijk geen troon meer gaat zijn. Dat er geen centrale machtsplek meer is. Ik denk dat de individuele koninkrijken weer de macht in handen krijgen, dus dat het democratischer wordt. Maar dat zal wel te utopisch zijn voor de serie en waarschijnlijk gaat iedereen gewoon dood."

De serie gaat in 2019 weer verder.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe band voor Rick en Negan in 'The Walking Dead' S9
Series / Nieuws

Nieuwe band voor Rick en Negan in 'The Walking Dead' S9

Dit klinkt nog erg interessant!

Angela Kang, de nieuwe showrunner van The Walking Dead, ging tijdens een interview in op de band van Rick (Andrew Lincoln) en zijn voormalig aartsvijand Negan (Jeffrey Dean Morgan). Eind vorig seizoen toonde Rick mededogen en nam hij het leven van Negan niet. In plaats daarvan werd de voormalig dictator opgesloten in een cel.

Die beslissing leidt in het nieuwe seizoen vermoedelijk tot een burgeroorlog. Dat zorgt voor interessante dynamiek tussen Rick en Negan. "Ik denk dat Rick op veel manieren daarheen gaat voor een vorm van therapie en deels om op te scheppen. Ze proberen er allebei op hun eigen manier mee om te gaan. Ze voelen zich op sommige manieren als dinosaurussen sinds de oorlog voorbij is. Rick probeert uit te vogelen wat de volgende stap is, waar het heen moet en Negan speelt daar een rol in. Maar Rick moet het kunnen rechtvaardigen, waarom hij Negan in leven heeft gehouden en waarom dat een stap richting de toekomst is. Dus hij probeert dat te rechtvaardigen en te vertellen dat Negan lijdt, maar dat er iets goeds aan de hand is."

Het lijkt er daarmee op dat Rick en Negan eenzelfde band krijgen als in de comics. Ze wantrouwen elkaar, maar tegelijk hebben ze elkaar wel nodig. Vanaf 7 oktober gaat de serie verder. Zes weken later nemen we afscheid van Rick.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witchlands' wordt live-action serie
Series / Nieuws

'The Witchlands' wordt live-action serie

Een nieuwe fantasyserie voor een YA-publiek.

The Witchlands van schrijfster Susan Dennard wordt een televisieserie. Dat dankzij The Jim Henson Company. Directeuren Dennard en Halle Stanford lieten tijdens een Dragon Con panel weten dat de fantasyreeks een live-action televisieserie moet krijgen.

De serie is gericht op een jong publiek en omvat twee boeken. Een derde komt in februari 2019 uit. De reeks speelt zich af op een continent waar drie keizerrijken heerschappij in handen hebben en er een einde komt aan een oud, ongemakkelijk 22 jaren durende wapenstilstand. Sommige mensen beschikken over bepaalde magische vaardigheden. De reeks volgt Safiya, een heks die de waarheid kan zien, en Iseult (een heks die bedreigingen ziet). De beste vrienden willen niets te maken hebben met de oorlog. Dan zijn er nog Prince Merik (een windheks) en Aeduan (een bloedheks), die elk eigen belangen hebben. Als de zeldzame heksenkracht van Safiya onthuld wordt, raken de vier verzeild in politieke intrige.

De wereld waarin de boel zich afspeelt moet doen denken aan Midden-Aarde of aan Westeros. Wanneer en waar de serie te zien zal zijn is niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen