'Legion'-producent verfilmt 'Alan Wake' als tv-serie

Videogame 'Alan Wake' wordt tv-serie

In 2010 kon de game Alan Wake rekenen op lovende kritieken. Ondanks het succes, kwam er echter nooit een vervolg. Nu wordt het spel wel verfilmd als een tv-serie!

Zilko Tarici, 14-09-2018 10:17

Legion- en Cloak and Dagger-producent Peter Calloway zal fungeren als showrunner en scenarist van een live-action serie gebaseerd op de succesvolle videogame Alan Wake uit 2010. De productie is in handen van Contradiction Films and Remedy Entertainment.
Daarnaast is bekendgemaakt dat game-bedenker Sam Lake dienst zal doen als uitvoerend producent. Het plan is om in oktober het plan voor de serie te produceren aan allerlei grote studio's. Het spel had een episode-achtige structuur volgde de succesvolle auteur Alan Wake (Matthew Porretta) op zijn reis naar een dorp in de staat Washington waar hij zijn 'writer's block' probeert te overwinnen.

Wat volgt is een avontuur vol Lovecraftiaanse elementen die de plot van zijn laatste boek tot leven brengt. Licht wordt hierbij gebruikt als een wapen. Van het oorspronkelijke spel werden 4,5 miljoen exemplaren verkocht, maar dat succes leidde tot nog toe niet tot een vervolg.

De serie zal het spel als startpunt gebruiken, maar daarna zal een veel groter verhaal worden verteld. Het is nog onbekend wanneer de serie uitgezonden moet gaan worden.

Bron: Variety

Lees meer over: Alan Wake, Legion, Peter Calloway, Cloak and Dagger, The Twilight Zone

Populair nieuws