search

Ons nieuws van vrijdag 14 september 2018

Blu-ray review 'Outlander' - Claire en Jamie in seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Outlander' - Claire en Jamie in seizoen 3

Binnenkort verschijnt seizoen 4; nog even snel bijspijkeren?

Auteur | Bedenker: Diana Gabaldon | Ronald D. Moore | Cast: Caitriona Balfe (Claire Randall), Sam Heughan (Jamie Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser) e.a. | Jaren: 2014 - heden | Zender(s): Starz

De dramaserie Outlander van de zender Starz begint ondertussen een blijvende hit te worden. Na een iets wat rustige start stijgen de kijkcijfers flink en is er veel (online) aandacht. De serie gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en ontwikkeld door Ronald D. Moore heeft met name rollen voor het avontuurlijke stel Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) die een reis maken door de geschiedenis.

Sony Pictures bracht eerder deze maand Outlander uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met eerst de synopsis en de trailer.

[video_embed]2006[/video_embed]

In seizoen 3 van Outlander (IMDb = 8,5) reist Claire door de stenen terug naar haar leven in 1948. Ze is nu zwanger en worstelt met de gevolgen van haar plotselinge terugkeer bij haar eerste man Frank. In de 18e eeuw lijdt Jamie door de nasleep van de slag om Culloden en het verlies van Claire. Als de jaren voorbijgaan, proberen zowel Jamie als Claire een leven gescheiden van elkaar op te bouwen, elk gekweld door de herinnering aan hun verloren liefde. Gescheiden door eeuwen en continenten moeten Claire en Jamie de weg naar elkaar terugvinden. Zoals altijd wachten er problemen, mysterie en avontuur op hen en blijft de vraag: als ze elkaar terugvinden, zullen ze dan nog dezelfde mensen zijn die afscheid van elkaar namen bij de stenen al die jaren eerder?



Uitgave: Outlander - seizoen 3 | Aantal discs 5 x Blu-ray | Afleveringen: 16 x 53 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609645071 | Release: september 2018 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vijf schijven van deze Blu-ray uitgave van Outlander zitten vastgeklikt in een stevige en dikke Blu-ray keepcase. In de keepcase tref je per disc de titels met een bijhorende Nederlandse synopsis aan. Ook staat per disc duidelijk aangegeven welke extra's erop te vinden zijn. Netjes!

Beeld en geluid
Sony levert een pracht uitgave, sowieso wat betreft beeld en geluid. De kleuren zijn zeer helder en natuurlijk en de scherpte maakt het feest compleet. Het blijft toch geweldig om series in High Definition te zien. Niets aan op te merken dus! De geluidstrack is DTS-HD 5.1 en er zijn uiteraard Nederlandse ondertitels. Het geluid is vol en ruimtelijk en laat tijdens de actiescènes duidelijk van zich horen, ook via de surround speakers. De serie kan zich echter ook flink richten op dialoog en dan doet de track gewoon wat deze moet doen.

Bonusmateriaal
De uitgave staat bol van de extra's. Zo kun je per aflevering enkele verwijderde en uitgebreide scènes met introducties van Ronald D. Moore bekijken en zijn de Outlander Podcasts te beluisteren tijdens het bekijken van de aflevering. Daarnaast bevat iedere schijf één of meer featurettes, met de titels Saying Goodbye to Frank & Jonathan Randall, Jamie's Revolution, Claire: Through Time, The Transformation of Geillis Duncan en Claire & Jamie: Together Again. Deze video's richten zich vooral op de personages en hun ontwikkeling in seizoen 3. A Traveling Show Takes Sail kijkt meer naar het verhaal. Ook is er een Gag Reel en kun je kijken naar een testopname.

Vierde seizoen in de startblokken
Met de subtitel "Brave the New World" start het vierde seizoen van Outlander op 4 november op de zender Starz. Recent verscheen onderstaande trailer. Overigens zijn een vijfde en zesde seizoen al besteld; goed nieuws voor de vele fans!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tijdlijn 'The Walking Dead' nu officieel
Series / Nieuws

Tijdlijn 'The Walking Dead' nu officieel

En het klopt... voor geen meter.

Voor het eerst heeft AMC de tijdlijn van The Walking Dead bevestigd. Maar in plaats van de discussie tot een einde te brengen, is de boel nu een stuk complexer. Het achtste seizoen speelt zich af twee jaar na de apocalypse. Dat is een stuk minder lang dan velen verwacht zullen hebben.

Het eerste seizoen begint een maand na de val van de samenleving als gevolg van de verspreiding van het zombievirus. De seizoenen daarna reist Rick door Amerika en krijgt hij te maken met veel partijen. Nu blijkt dat seizoen 8 zich ergens in dag 632 afspeelt. Dat zien we op onderstaand Twitter-bericht,


Kijkers die al acht jaar de serie volgen, zullen het moeilijk vinden om te geloven dat de serie zich over twee jaar afspeelt. Zo is Carl in twee jaar van een tienjarige knul verworden tot een achttienjarige kerel. En zijn zusje Judith is al een klein meisje aan het worden. Overigens klopt de tijdlijn wel precies met die van spin-off Fear the Walking Dead.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee opvallende nieuwe trailers 'The Gifted'
Series / Trailer

Twee opvallende nieuwe trailers 'The Gifted'

Mutanten nemen het ditmaal tegen elkaar op.

Er is een tweetal nieuwe trailers vrijgegeven voor Fox-serie The Gifted. Die tonen beide kanten van de burgeroorlog van mutanten, wat een groot onderdeel zal zijn van het tweede seizoen. The Mutant Underground en de Inner Circle zullen clashen in de strijd voor de mutantensoort.

Elke trailer focust zich op personages uit de facties. De Underground-trailer toont Thunderbird (Blair Redford) en Marcos (Sean Teale), die bespreken hoe ze de bedreiging die uitgaat van de Inner Circle moeten aanpakken. Tegelijk toont de Inner Circle-trailer juist de andere kant van het verhaal.





Het tweede seizoen heeft nog geen synopsis. De verwachting is dat we dus enerzijds een broeiende burgeroorlog en gewapende strijd onder mutanten gaan zien en anderzijds krijgen te zien hoe de mutanten omgaan met hun nieuwe positie in de wereld. Vermoedelijk zal de bloederige strijd ook leiden tot extra vijandelijkheden met de mensheid.

Vanaf 25 september weer op Fox te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer Amazon-serie 'The Romanoffs'!
Series / Trailer

Volledige trailer Amazon-serie 'The Romanoffs'!

Matthew Weiner (Mad Men) bedacht de veelbelovende serie.

Amazon heeft vandaag de volledige trailer online geplaatst van de peperdure anthology-serie The Romanoffs. Het betreft de nieuwe serie van Mad Men-bedenker Matthew Weiner. Vanaf 12 oktober a.s. zal Amazon Prime wekelijks een nieuwe aflevering beschikbaar stellen.

In de serie volgen we een aantal mensen uit alle hoeken van de wereld die allen beweren dat ze afstammelingen zijn van koninklijke Russische familie uit de titel. De imposante cast bestaat uit namen als Isabelle Huppert, Diane Lane, Aaron Eckhart, Marthe Keller, Christina Hendricks, Noah Wyle, Jack Huston, Amanda Peet, Paul Reiser, Corey Stoll en John Slattery. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Elk van de afleveringen werd geschreven en geregisseerd door Weiner en bevat telkens een nieuwe cast, nieuwe setting en nieuwe verhaallijn. Op 12 oktober worden de eerste twee afleveringen beschikbaar gesteld. Daarna volgen gedurende het najaar de overige zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legion'-producent verfilmt 'Alan Wake' als tv-serie
Series / Nieuws

'Legion'-producent verfilmt 'Alan Wake' als tv-serie

In 2010 kon de game Alan Wake rekenen op lovende kritieken. Ondanks het succes, kwam er echter nooit een vervolg. Nu wordt het spel wel verfilmd als een tv-serie!

Legion- en Cloak and Dagger-producent Peter Calloway zal fungeren als showrunner en scenarist van een live-action serie gebaseerd op de succesvolle videogame Alan Wake uit 2010. De productie is in handen van Contradiction Films and Remedy Entertainment.

Daarnaast is bekendgemaakt dat game-bedenker Sam Lake dienst zal doen als uitvoerend producent. Het plan is om in oktober het plan voor de serie te produceren aan allerlei grote studio's. Het spel had een episode-achtige structuur volgde de succesvolle auteur Alan Wake (Matthew Porretta) op zijn reis naar een dorp in de staat Washington waar hij zijn 'writer's block' probeert te overwinnen.

Wat volgt is een avontuur vol Lovecraftiaanse elementen die de plot van zijn laatste boek tot leven brengt. Licht wordt hierbij gebruikt als een wapen. Van het oorspronkelijke spel werden 4,5 miljoen exemplaren verkocht, maar dat succes leidde tot nog toe niet tot een vervolg.

De serie zal het spel als startpunt gebruiken, maar daarna zal een veel groter verhaal worden verteld. Het is nog onbekend wanneer de serie uitgezonden moet gaan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer Negan in teaser 'The Walking Dead' seizoen 9
Series / Trailer

Terugkeer Negan in teaser 'The Walking Dead' seizoen 9

De slechterik herrijst?

De fans moeten nog een klein maandje geduld hebben en dan gaat The Walking Dead weer verder! Het belooft een boeiend seizoen te worden, waarin vooral het afscheid van Andrew Lincoln als Rick Grimes centraal zal staan.

Maar er staat meer te gebeuren, want 'de één zijn dood, de ander zijn brood.' En zo denkt Negan (Jeffrey Dean Morgan) er ook over. Alles wat de personages nu doen, zou volgens de slechterik juist in zijn voordeel zijn - getuigende onderstaande nieuwe promo voor seizoen 9: "You're not saving the world. You're just getting it ready for me."



Aan het einde van seizoen 8 spaarde Rick Grimes het leven van Negan en dat verdeelde de groep. In het nieuwe seizoen zal hem dit mogelijk duur komen te staan.

The Walking Dead keert terug vanaf 7 oktober, uiteraard als eerste op de zender AMC!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.