search
Trent Reznor & Atticus Ross ingehuurd voor muziek HBO-serie 'Watchmen'
Series / Nieuws

Trent Reznor & Atticus Ross ingehuurd voor muziek HBO-serie 'Watchmen'

De Oscar-winnende muzikanten componeerden eerder de muziek voor films als The Social Network, Gone Girl en The Girl with the Dragon Tattoo.

Muzikale veteranen Trent Reznor en Atticus Ross zijn ingehuurd als componisten van de volgend jaar te verschijnen HBO-serie Watchmen. De serie speelt zich af in een alternatieve wereld waarin 'superhelden' worden behandeld als buitenstaanders. De serie is geen directe verfilming van de beroemde graphic novel, maar zal wel voortborduren op de gebeurtenissen uit de monumentale stripreeks van Alan Moore.


Reznor, een grote fan van Watchmen, bracht het nieuws van zijn betrokkenheid bij de serie naar buiten via zijn Instagram-account. Hij zei er het volgende over:

"We zijn erg trots dat we zullen samenwerken met Damon Lindelof en HBO aan Watchmen. De graphic novel van Alan Moore heeft veel invloed op mij gehad... Ik geef daarnaast toe dat ik iedereen die bij de serie betrokken is heb geprobeerd over te halen om mij en Atticus de muziek te laten componeren. Ik probeel er koel onder te blijven, maar KAN NIET WACHTEN! #WatchmenHBO."

De hoofdrollen in Watchmen worden gespeeld door Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Louis Gossett Jr., Tim Blake Nelson, Adelaide Clemens, Andrew Howard, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent, Yahya Abdul-Mateen II en Tom Mison.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen