Derde seizoen 'Daredevil' heeft minder mythologie

3e seizoen Daredevil heeft minder mythologie

Maar meer iets weg van een misdaadthriller.

Jim Pedd, 4 oktober 2018 08:00

Het derde seizoen van Daredevil, dat al op 19 oktober te streamen valt op Netflix, zal iets minder mythologische aspecten hebben. De vorige reeks van de serie had vooral veel mythische elementen in de vorm van de strijd tussen Matt Murdock (Charlie Cox) en The Hand. Dat verandert in dit nieuwe seizoen.
Tijdens een setbezoek van Screen Rant vertelde acteur Cox dat het nieuwe seizoen meer een misdaadthriller dan iets anders is. “De afgelopen jaren zijn er heel wat schrijvers en illustrators geweest die diep in The Hand en dat mythologische element zijn gedoken, en het terugbrengen van mensen uit de dood,” begon de acteur.

“Maar je hebt ook mensen als Frank Millers, die daar weinig mee gedaan heeft en het erg hard en echt maakte. Mijn voorkeur ligt bij de dingen die niet zoveel steunen op mythologie. We zijn nu terug in een wereld die echt voelt, zoals dat ook in het eerste seizoen was. Maar tegelijk, net als bij dat eerste seizoen, bevinden we ons nog altijd in een wereld waarin Iron Man en Thor bestaan.”

Dit seizoen wordt desondanks veel meer een misdaadthriller: “Maar daar hebben we het niet over in dit seizoen. We bevinden ons veel meer in het territorium van een misdaadthriller.”

Bron: Screenrant

Lees meer over: Daredevil, Charlie Cox, Marvel, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws