search
Netflix gaat 'The Chronicles of Narnia' serie maken
Series / Nieuws

Netflix gaat 'The Chronicles of Narnia' serie maken

En er komen ook nieuwe films...

Netflix heeft bekend gemaakt dat het niet alleen een serie, maar waarschijnlijk ook films gaat maken die gebaseerd zijn op 'The Chronicles of Narnia' boeken van C.S. Lewis. Inmiddels raakte ook reeds bekend dat Mark Gordon van Entertainment One evenals Douglas Gresham en Vincent Sieber aangesteld zijn als executive producers voor de serie. Bovendien zullen ze ook fungeren als producers voor de films.


Het eerste boek in de reeks verscheen in het jaar 1950 en luisterde naar de naam 'The Lion, the Witch and the Wardrobe'. Het laatste boek verscheen 6 jaar later, namelijk in 1956 met de titel 'The Last Battle'. Alle boeken spelen zich af in het magische land 'Narnia'. In elk boek start het verhaal met kinderen die vanuit onze wereld in Narnia terecht komen. Hier helpen ze de leeuw Aslan om Narnia te beschermen tegen het kwaad. Van de boeken zijn alles bij elkaar gezien meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Bovendien werden ze vertaald in zomaar even meer dan 47 verschillende talen.

Ondanks het feit dat er in het verleden reeds meerdere films zijn verschenen die gebaseerd zijn op de boeken is het voor het eerst dat de rechten van alle zeven de boeken in handen zijn van één enkel bedrijf. Wanneer we de eerste serie en / of film van de hand van Netflix mogen verwachten is voorlopig nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen