search
'The Walking Dead' krijgt nieuwe openingstitels
Series / Video/clip/featurette

'The Walking Dead' krijgt nieuwe openingstitels

Dit seizoen wordt een nieuwe start.

Het negende seizoen van The Walking Dead vormt op meer dan één manier een nieuwe start. Niet alleen nemen we afscheid van Rick (Andrew Lincoln), die al negen seizoenen lang de hoofdpersoon is, ook speelt de boel zich nu in de toekomst af. De nieuwe reeks heeft ook een nieuw opening. Daarmee worden ze voor het eerst significant gewijzigd, al moet gezegd dat elk seizoen tot nu toe kleine tweaks met zich meebracht.


De nieuwe opening toont niet alleen wat iconische momenten uit de comics, maar ook andere zaken: vooral dat de natuur de boel weer overneemt. Showrunner Angela Kang vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat dit ook echt het idee achter de nieuwe openingstitels is:

"Ik heb heel lang gesproken met de ontwerpers over de thema's waar we mee spelen. Het seizoen brengt elementen van westerns met zich mee. En we brengen een hommage aan iconische momenten van de graphic novel. Leven komt uit de dood. Natuur neemt he tover. En andere dingen vallen uit elkaar," aldus Kang. Hieronder te zien:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen