search
Dramatische kijkcijfers 'The Walking Dead' S9
Series / Nieuws

Dramatische kijkcijfers 'The Walking Dead' S9

De eerste aflevering trok wel heel weinig kijkers.

Ondanks de grote hype en prima ontvangst, is het negende seizoen van The Walking Dead bepaald niet goed van start. AMC's zombieserie doet het steeds minder goed. Sterker nog, het negende seizoen opende slechter dan ooit.


Vooraf is het belangrijk om te weten dat in de Verenigde Staten dit soort series vooral goed moeten scoren op de demografie van 18-49-jarigen. Daar zijn ze voor gemaakt. Seizoen 8 haalde gemiddeld een 3,4 op dat vlak en trok ongeveer 7,8 miljoen kijkers per aflevering. Het zevende seizoen deed het beter met een 5,4 en 11,3 miljoen kijkers gemiddeld.

Dat is in het negende seizoen, waarin we afscheid nemen van Rick Grimes (Andrew Lincoln), minder. De eerste aflevering scoorde slechts een 2,5 op de demografie en ongeveer zes miljoen kijkers naar AMC. Dat is veel minder dan de première van het achtste seizoen, dat een 5,0 haalde in de première en een daling van 30 procent als het aankomt op het aantal kijkers.

De vraag is en blijft dan ook of de serie wel levensvatbaar is. De nieuwe reeks trok maar net iets meer kijkers dan de première van het eerste seizoen, die 5,4 miljoen mensen naar AMC trok.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen