search

Ons nieuws van donderdag 11 oktober 2018

Dvd review 'Lethal Weapon' (S2) - Riggs en Murtaugh in actie!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Lethal Weapon' (S2) - Riggs en Murtaugh in actie!

Met de films als voorbeeld.

Ontwikkeld door: Matthew Miller | Cast: Damon Wayans (Roger Murtaugh), Clayne Crawford (Martin Riggs), Jordana Brewster (Dr. Maureen Cahill), Keesha Sharp (Trish Murtaugh), Kevin Rahm (Captain Brooks Avery) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-zender: Fox

In 2016 verscheen het eerste seizoen van Lethal Weapon, een serie die vooral wilde profiteren van het succes van de gelijknamige films uit de jaren 80. En dat lukte redelijk. De serie bevindt zich al in het derde seizoen. In de eerste twee seizoenen zijn het Damon Wayans en Clayne Crawford die de hoofdrollen hebben. Uiteraard speelt Wayans het personage Roger Murtaugh van Danny Glover en is Crawford nu Martin Riggs, de rol van Mel Gibson in de filmreeks. Na een debuutseizoen van 18 afleveringen kreeg seizoen 2 maar liefst 22 afleveringen.

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het seizoen 2 uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.



In seizoen 2 bevindt LAPD-rechercheur Martin Riggs zich ten zuiden van de grens van Californië, waar hij van plan is eindelijk af te rekenen met de drugsbaron die volgens hem verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw. Maar slechts drie woordjes van zijn partner, Roger Murtaugh, veranderen alles. Niet lang daarna gaan Murtaugh en krankzinnige Riggs weer samen aan de slag. Ze lossen moorden op en bestrijden criminaliteit, en daarbij rijden ze heel wat auto's in de prak en blazen ze alles op wat in de weg staat.



Dvd: Lethal Weapon - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 22 x ca. 42 minuten | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232583 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 2 van Lethal Weapon zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase wordt per disc aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titels en de extra's.

Beeld & geluid
Met 22 afleveringen en een totale speelduur van 924 minuten bevatten de vier schijven flink wat videodata; dus per disc 5 of zes afleveringen. De Standard Definition-weergave moet daarom ook niet al te kritisch bekeken worden. De standaard gebreken zijn aanwezig, al zal de gemiddelde seriekijker ondertussen gewend zijn aan deze basic Dvd-uitgaven - wat betreft beeldkwaliteit. De serie draagt daarnaast een Dolby Digital 5.1 geluidstrack mee, uiteraard voor de vele dialoog en de redelijke muzikale ondersteuning. Actiescènes leunen zwaar op geluidsondersteuning, dus verwacht geen surround effects van de bovenste plank.

Extra's
Warner Bros Home Entertainment houdt het voor Lethal Weapon beperkt wat betreft de extra's. Er zijn slechts wat verwijderde scènes te bekijken. Normaal gesproken is Warner Bros. toch wel iets guller.

Seizoen 3 draait; maar met een tegenslag!
Het derde seizoen is sinds eind september te zien op de zender Fox. In dit seizoen is het personage Martin Riggs niet meer te zien, aangezien acteur Clayne Crawford werd ontslagen vanwege zijn gedrag op de set. Seann William Scott is in seizoen 3 te zien als Wesley Cole. Na de première onthulde Damon Wayans niet terug te keren voor seizoen 4. De vraag is of Fox nog wel heil ziet in een seizoen zonder de hoofdfiguren Riggs en Murtaugh. De trailer voor seizoen 3:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Alien'-serie opgepikt door onbekende streamingdienst
Series / Nieuws

'Alien'-serie opgepikt door onbekende streamingdienst

Maar wie?

Een nieuw bericht wijst erop dat een streamingdienst de Alien-serie waarvan we eerder hoorden dat die in de maak zou zijn, er inderdaad komt. Ridley Scott wilde na Alien: Covenant eigenlijk nog twee films maken over de Xenomorph, maar door de matige box offcie zal dat vermoedelijk niet gebeuren.

Volgend jaar viert de franchise echter zijn veertigste verjaardag en dus wil Fox graag een serie maken om dat te vieren. Het is nog niet zeker welke zender te serie maakt, wie er achter de schermen aan meemaken of hoeveel afleveringen er komen. Maar hij zou er komen.

Het is de vraag welke invalshoek de serie zal volgen. Allicht wordt er meer verteld over de oorsprong van de Xenomorph en dan specifiek de makers van de moordlustige wezens. Het is wel even de vraag hoe bloederig dat wordt; Fox - dat de rechten heeft - wordt overgenomen door Disney, dat een vrij familievriendelijke aanpak hanteert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dramatische kijkcijfers 'The Walking Dead' S9
Series / Nieuws

Dramatische kijkcijfers 'The Walking Dead' S9

De eerste aflevering trok wel heel weinig kijkers.

Ondanks de grote hype en prima ontvangst, is het negende seizoen van The Walking Dead bepaald niet goed van start. AMC's zombieserie doet het steeds minder goed. Sterker nog, het negende seizoen opende slechter dan ooit.

Vooraf is het belangrijk om te weten dat in de Verenigde Staten dit soort series vooral goed moeten scoren op de demografie van 18-49-jarigen. Daar zijn ze voor gemaakt. Seizoen 8 haalde gemiddeld een 3,4 op dat vlak en trok ongeveer 7,8 miljoen kijkers per aflevering. Het zevende seizoen deed het beter met een 5,4 en 11,3 miljoen kijkers gemiddeld.

Dat is in het negende seizoen, waarin we afscheid nemen van Rick Grimes (Andrew Lincoln), minder. De eerste aflevering scoorde slechts een 2,5 op de demografie en ongeveer zes miljoen kijkers naar AMC. Dat is veel minder dan de première van het achtste seizoen, dat een 5,0 haalde in de première en een daling van 30 procent als het aankomt op het aantal kijkers.

De vraag is en blijft dan ook of de serie wel levensvatbaar is. De nieuwe reeks trok maar net iets meer kijkers dan de première van het eerste seizoen, die 5,4 miljoen mensen naar AMC trok.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De topseries die in de rest van oktober op Netflix verschijnen
Series / Featured

De topseries die in de rest van oktober op Netflix verschijnen

Weer een hele waslijst!

Er komen heel wat nieuwe series op Netflix te staan de komende paar weken. In de preview voor de tweede helft van oktober, staan heel wat nieuwe titels. In dit overzicht zetten we de vijf meest interessante op een rij, gevolgd door de rest van het overzicht.


19 oktober: Daredevil (seizoen 3)
Matt Murdock keert na een lange afwezigheid eindelijk terug in Hell's Kitchen. Hij moet wel, want aartsvijand Wilson Fisk is vrij uit de gevangenis. En ondertussen heeft ene Bulls Eye het op Matts leven voorzien. Problemen overal dus in dit derde seizoen rond Daredevil!




19 oktober: Making a Murderer (seizoen 2)
Het eerste seizoen werd gedurende tien jaar gefilmd en draait om Steven Avery, een man die door corruptie en veel fouten veroordeeld werd voor moord. Dit tweede seizoen gaat verder waar het eerste gestopt is.




24 oktober: Bodyguard (seizoen 1)
Deze ijzersterke BBC-serie is het verhaal van David Budd, die werkt voor de Royalty and Specialist Protection Branch van de Londense politie. Hij wordt bodyguard van politica Julia Montague, en is verantwoordelijk voor haar veiligheid. Dat terwijl ze staat voor alles waar hij een hekel aan heeft.




26 oktober: Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 1)
In dit eerste seizoen moet Sabrina een keuze maken. Straks wordt ze zestien en is het tijd dat ze kiest tussen de mensenwereld en die van heksen. Geen eenvoudige zaak voor een puber…




28 oktober: Shooter (seizoen 3)
Een hedendaagse thriller die draait om Bob Lee Swagger. Hij moet proberen te voorkomen dat de Amerikaanse president vermoord wordt. Netflix zet nu het volledige laatste seizoen online.



En verder…
Verschijnen ook deze series nieuw op Netflix in de tweede helft van oktober.

19 oktober
Ask the Doctor (seizoen 1)
Best.Worst.Weekend.Ever.: Limited Series
Haunted (seizoen 1)
Hip Hop Evolution (seizoen 2)
Wanderlust (seizoen 1)

21 oktober
Robozuna (seizoen 1)

25 oktober
Great News (seizoen 2)

26 oktober
Terrorism Close Calls (seizoen 1)

Elke week
Black Lightning (seizoen 2)
Patriot Act with Hasan Minhaj (seizoen 1)
Legends of Tomorrow (seizoen 4)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Cox wil tweede seizoen 'The Defenders'
Series / Nieuws

Charlie Cox wil tweede seizoen 'The Defenders'

Maar wel een dat anders is dan het vorige.

Charlie Cox denkt dat The Defenders te traag was. Dat zou ten grondslag hebben gelegen aan het gebrekkige succes van de serie. Maar wat hem betreft, moet er wel een nieuwe reeks komen.

Cox vertelde tijdens een interview met Metro dat hij het geweldig vond om de serie te maken. Sterker nog, het gaf hem een kick om te zien hoe vier unieke helden samenkwamen en noodgedwongen samenwerkten aan een groot probleem. Toch denkt hij dat veel fans, die de serie te traag vonden, een punt hebben.

"Ik zou een verhaal willen zien dat beter past bij de series die we maken," aldus Cox. "Iets dat net wat realistischer is. En ik wil niet dat we concurreren met de Avengers als het aankomt op de schaalgrootte." Als men aan die eisen tegemoet komt, zou het wel goed moeten komen volgens de acteur.

Cox is overigens deze maand nog te zien in het derde seizoen van Daredevil.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ridley Scott maakt sci-fi serie 'Raised by Wolves'
Series / Nieuws

Ridley Scott maakt sci-fi serie 'Raised by Wolves'

Eindelijk!

Ridley Scott zal de televisieserie Raised by Wolves regisseren. De show is bedacht en geschreven door Aaron Guzikowski en draait om een groep androids die de zorg over mensenkinderen overnemen op een recent gekoloniseerde planet. Daar raken de menselijke bewoners steeds meer verdeeld over hun religie en filosofie.

Sinds Scott in 2013 de pilot van The Vatican van zender Showtime regisseerde (die overigens nooit uitgezonden werd), regisseerde hij geen tv-aflevering meer. De laatste die wel uitgezonden werd, was zelfs ergens in de jaren zestig. Nu bestelt TNT echter de serie Raised by Wolves, die een volledig eerste seizoen krijgt. Scott zal een nog nader te bepalen aantal afleveringen maken.

Er zijn nog geen castleden gevonden voor de serie. Ook is nog niets bekend over de hoofdpersonen en wie de serie verder produceert. Zodra er meer bekend is, lees je dat uiteraard op Serietotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC bestelt volledig seizoen van 'New Amsterdam'!
Series / Nieuws

NBC bestelt volledig seizoen van 'New Amsterdam'!

Er worden nog 9 extra afleveringen aan het eerste seizoen toegevoegd!

NBC heeft bekend gemaakt dat haar gloednieuwe, medische drama 'New Amsterdam' een volledig seizoen krijgt. Ze heeft er dan ook voor gekozen om 9 extra afleveringen te bestellen. Dit betekent dat het eerste seizoen van de reeks over in totaal 22 afleveringen zal komen te beschikken.

New Amsterdam weet op moment van schrijven de op één na beste cijfers voor te leggen van de nieuwe series die zijn geïntroduceerd. Ze moet alleen 'Manifest' (ook een project van NBC) voor zich dulden. Ze weet dan ook een gemiddelde rating te behalen van 1,6 in de volwassenen categorie tussen 18 & 49 jaar. De eerste drie afleveringen van de nieuwe NBC serie waren bovendien goed voor niet minder dan 7,6 miljoen kijkers. Wanneer ook uitgesteld kijken mee in overweging wordt genomen komen we zelfs uit op 14,1 miljoen kijkers. Niet slecht!

In New Amsterdam maken we onder meer kennis met Dr. Max Goodwin (gespeeld door Ryan Eggold van onder meer 'The Blacklist'), de nieuwe medische directeur van één van de grootste en tevens ook meest complexe ziekenhuizen van New York. De cast bestaat buiten Eggold ook nog uit Janet Montgomery, Freema Agyeman evenals Jocko Sims.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt derde seizoen aan van 'Ozark'!
Series / Nieuws

Netflix kondigt derde seizoen aan van 'Ozark'!

We hebben het laatste van accountant Marty Byrde nog niet gezien!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

We hebben duidelijk het laatste nog niet gezien van de witwaspraktijken van Marty Byrde! Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat haar drama 'Ozark' met absolute zekerheid een derde seizoen zal krijgen. In de serie volgen we Byrde (gespeeld door Jason Bateman), een sluwe accountant die verhuist van Chicago naar landelijk Missouri om daar diens 'professionele troeven' verder uit te kunnen spelen. Al snel is hij betrokken bij diverse criminele activiteiten waarbij het zijn taak is om geld van criminele bendes wit te wassen, onder meer door middel van een lokaal casino.

Het eerste seizoen van 'Ozark' wist eigenlijk van bij haar lancering te boeien en te overtuigen. Ze was dan ook één van de zogenaamde 'slapende hits' van de zomer van 2017. Toen het tweede seizoen dit jaar in première ging viel de interesse eigenlijk in eerste instantie een beetje tegen. Echter beschikt de reeks over een voldoende grote en trouwe aanhang (waaronder niemand minder dan LeBron James) om ze toch een derde seizoen te gunnen.

Ondanks het feit dat het op moment van schrijven nog niet bekend is wanneer het derde seizoen van Ozark zal worden gelanceerd (vermoedelijk volgende zomer) weten we wel al dat ze uit tien afleveringen zal bestaan. Kijk jij al uit naar het vervolg op deze reeks?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.