'Game of Thrones' S8 beschikte over dronekillers

Game of Thrones S8 beschikte over dronekillers

Niks paparazzi!

Jim Pedd, 12 oktober 2018 om 10:14

HBO gaat ver, heel ver, om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk geheimen bewaard blijven rond het achtste seizoen van hitserie Game of Thrones. Naast nepnamen, nepscenario’s en nepopnames, stelt actrice Sophie Turner dat er ook dronekillers werden ingezet. Dat zijn apparaten die normaliter vooral door regeringen gebruikt worden.
Drones vormen in toenemende mate een probleem voor filmproducties. Amateurs, maar ook paparazzi proberen te ontdekken wat er opgenomen wordt. Dronekillers zijn echter apparaten die daar een einde aan maken. Ze zenden een signaal uit dat de radiofrequenties van drones blokkeren. Daardoor kunnen ze niet meer bestuurd worden en vallen ze hulpeloos ter aarde.

“Als er een drone boven de set vliegt, is er een ding dat ze kapotmaakt. Dat is heel cool, al weet ik niet hoe het werkt. Het is volgens mij een beetje als een soort krachtveld, waar drones in vliegen en vervolgens vallen ze gewoon kapot,” aldus Turner. “Ook nemen we nepscènes op. We kleedden ons in kostuum in Kroatië omdat we weten dat daar veel paparazzi zijn. Dus dan brachten we soms een halve dag door zonder iets uit te voeren.”

Bron: Vulture

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Drones, Sophie Turner

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws