search
Dvd review 'Supernatural' (S13) - De boers Winchester versus de rest

Dvd review 'Supernatural' (S13) - De boers Winchester versus de rest

De mannen zijn weer terug.

Bram de Groot
Bedenkers: Eric Kripke | Cast: Jared Padalecki (Sam Winchester), Jensen Ackles (Dean Winchester), Misha Collins (Castiel), Jim Beaver (Bobby Singer), Mark Pellegrino (Lucifer), e.a. | Uitzending serie: 2005 - heden | Tv-zender: The CW

Na al dertien afgeronde seizoenen van Supernatural zijn het nog steeds Jared Padalecki en Jensen Ackles die invulling geven aan de broers Sam en Dean Winchester. De twee strijden nog steeds tegen het bovennatuurlijke kwaad en dat gaat ze goed af. Het is al enige tijd de langst draaiende live action fantasyserie.

Onlangs bracht Warner Bros. het dertiende seizoen uit op een Dvd-uitgave. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.In het dertiende seizoen zijn de meeste mensen blij met de wonderbaarlijke komst van een nieuw gezinslid. Voor de broers Sam en Dean Winchester is een pasgeborene echter geen reden tot feest. Niet als het blijkt te gaan om Jack, zoon van Lucifer, die over de aarde zwerft zonder te weten wie of wat hij is en welke ravage hij kan aanrichten. De broers proberen samen uit te vogelen wat ze met deze jonge nephilim moeten doen en dat zorgt voor de nodige spanningen. Op Castiel hoeven ze helaas niet meer te rekenen en hun moeder, Mary, zit gevangen in een apocalyptische wereld met Lucifer.Dvd: Supernatural - seizoen 13 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 23 x ca. 40 minuten | Release: september 2017 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 5051888228111 | Met dank aan: Warner Home Video

De zes Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 13 van Supernatural zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcases met daaromheen een insteekhoes. In de case zijn de titels van de 23 afleveringen na te lezen. Ook wordt duidelijk waar de afleveringen en extra's zijn terug te vinden op de zes schijven.

Beeld en geluid
Met een totale speelduur van 940 staan de 23 afleveringen en de nodige extra's verspreid over zes schijven. En dat is een doorgaans voldoende om niet teveel in te leveren op de Standard Definition-beeldweergave. De weergave is dan ook redelijk te noemen met prima kleuren en een redelijke scherpte. Op de standaard issues als kartelvorming en te magere donkere scènes is de fantasyserie prima te bekijken via deze uitgave. Een High Def-uitgave is er ook niet in Nederland.

Veel extra's
Opnieuw heeft Warner Bros. de serie beloond met een mooie reeks extra's. Zo zijn er vijf featurettes te bekijken. met 'Into the Apocalypse: A World Without the Winchesters' wordt er in een kleine tien minuten stilgestaan bij de andere werkelijkheid. 'Mystery Mash-Up: The Making of Scoobynatural' kijkt naar de aflevering in de Scooby-Doo wereld en 'The Winchester Mythology: Nature vs. Nurture' kijkt naar de verschillen tussen de twee broers en nieuwkomer Jack. En dan zijn er ook twee registraties van Comic Con, gebruikelijk op de schijven van Supernatural. Fans van Audiocommentaar moeten afstemmen op de afleveringen 'Wayward Sisters' en 'Devil's Bargain. De gebruikelijke verwijderde scènes en Gag Reel zijn ook terug te vinden.

Iets korter seizoen 14; einde van de show?
Na zeven seizoenen van 23 afleveringen per seizoen is het veertiende seizoen op 11 oktober teruggekeerd voor een seizoen van 20 afleveringen. Of dit ook het einde voor Supernatural betekent is nog niet duidelijk. Hieronder de trailer voor seizoen 14:

Aanbevolen artikelen