Blu-ray review 'Mr. Robot' (S3) - Rami Malek vervolgt zijn hack

Blu-ray review 'Mr. Robot' - Seizoen 3

Prima uitgave!

Bram de Groot, 19 oktober 2018 om 21:08

Bedenker: Sam Esmail | Cast: Rami Malek (Elliot Alderson), Carly Chaikin (Darlene), Portia Doubleday (Angela Moss), Christian Slater (Mr. Robot), Martin Wallström (Tyrell Wellick), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zender: USA Network
Volgende maand is Mr. Robot hoofdrolspeler Rami Malek te bewonderen op het witte doek. De Emmy-winnaar speelt namelijk de hoofdrol in de Freddie Mercury-biopic Bohemian Rhapsody. De acteur wist echter in Mr. Robot zijn sporen te verdienen. USA Network keurde al het vierde seizoen goed; het derde is sinds deze maand verkrijgbaar op schijf.

Onlangs verscheen Seizoen 3 via Uinversal Pictures in Nederland op Dvd. Hieronder werpen we een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In het derde seizoen worden de motivaties van de verschillende personages geopenbaard, Tyrell helpt de Dark Army, Darlene wordt gevangen genomen door de FBI en de desintegratie van Elliot en Mr. Robot gaat verder.Serie: Mr. Robot - Seizoen 3 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083164072 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie Blu-ray schijven van deze uitgave van seizoen 3 van Mr. Robot zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes helaas geen extra details over de afleveringen en de extra's. Achterop wel een opsomming van de laatst genoemde toevoegingen.

Beeld en geluid
Het blijft altijd een feest om een serie op Blu-ray te zien. Het beeld is namelijk echt veel beter dan een gemiddelde SD-uitgave. Deze kwaliteitsserie van USA Network verdient ook een High Def-weergave, met de fraaie en vaak rustige manier van filmen en de vele duistere beelden. De weergave is niet alleen flink scherper, maar de HD komt ook de kleur en filmische ervaring ten goede. De nodige donkere scènes in Mr. Robot pakken ook erg goed uit. Het geluid komt middels een DTS-HD 5.1 track en deze is uiteraard niet te missen, met nette muzikale ondersteuning en voldoende geluidseffecten - al was dit laatste wel iets sterker in eerdere seizoenen.

Bonusmateriaal
De extra's op de schijven zijn iets wat karig, maar gelukkig kunnen de fans wat aardige featurettes en andere zaken aanzetten. Er zijn drie featurettes met Mr_Robot_S3_A_World_Divided (over de personages en de acteurs), het korte The_Visual_Style_Of_Mr_Robot (de eigen stijl van de serie) en het eveneens korte Through_The_Lens_Of_Episode 3.4 (een blik op de realisatie van de vierde aflevering). En dan zijn er ook nog wat verwijderde scènes en ja, een Gag Reel!

Seizoen 4 rondt Mr. Robot af
Na het vierde seizoen zal Mr. Robot zijn afgerond. Dit kondigde USA Network is augustus aan. Het seizoen wordt in 2019 uitgezonden en bestaat uit twaalf afleveringen.

Lees meer over: Mr Robot, Sam Esmail, Rami Malek, Carly Chaikin, Seizoen 3, Bluray

Populair nieuws