search
'Grimm' krijgt spin-off rond vrouwelijk hoofdpersoon
Series / Nieuws

'Grimm' krijgt spin-off rond vrouwelijk hoofdpersoon

De serie leeft voort!

NBC ontwikkelt naar verluidt een spin-off van de serie Grimm. Die duurde zes seizoenen, maar wat de zender betreft is het tijd voor een spin-off. De franchise leeft namelijk nog, al is Grimm vorig jaar stopgezet.


Deadline meldt dat NBC een spin-off maakt met Melissa Glenn als uitvoerend producent. Glenn schreef afleveringen voor verschillende populaire series en krijgt nu dus in eerste instantie de leiding over een nieuwe show in het universum. Verwacht wordt dat een vrouwelijk hoofdpersoon centraal komt te staan. De spin-off introduceert verder nieuwe personages, maar brengt ook oude bekenden uit de oorspronkelijke serie terug. Volgens Deadline zal de serie ook voortbouwen op de mythologie van de oorspronkelijke reeks en zijn bedenkers David Greenwalt en Jim Kouf om die reden als consulenten aan de show verbonden.

Grimm maakte in de finale een einde aan het verhaal van Nick Burkhardt (David Giuntoli), een politie-agent uit Portland die af bleek te stammen van een legendarische lijn van monsterjagers die ook wel Grimms heten. De kans is klein dat hij terugkeert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen