Dvd review 'The Crown' (S2) - Netflix' succesverhaal!

Dvd review 'The Crown' - Seizoen 2

Het tweede en laatste seizoen met Claire Foy.

Bram de Groot, 4 november 2018 om 18:41

Bedenker: Peter Morgan | Cast: Claire Foy (Elizabeth II), Matt Smith (Philip), John Lithgow (Winston Churchill), Jeremy Northam (Anthony Eden), Vanessa Kirby (Margaret) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Tv-zender: Netflix
Actrice Claire Foy wist met The Crown het volk voor haar te winnen. Na de eerste twee seizoenen van de Netflix-serie zit ze dit jaar in maar liefst drie grote Hollywood-films met Unsane, First Man en The Girl in the Spider's Web. In het derde seizoen van The Crown keert ze echter niet meer terug als Queen Elizabeth II.

Sony Pictures bracht het tweede seizoen van de succes-serie onlangs uit op Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de uitgave. Als eerste de trailer en de synopsis.


In Seizoen 2 is het vijf maanden voor 16 februari 1957. Koningin Elizabeth vraagt aan haar man Philip om een manier te vinden om als een echtpaar samen te blijven, omdat een scheiding geen optie is. Vlak vlak voordat hij vertrekt voor een reis van vijf maanden ontdekt ze een geheime foto in zijn koffer van een mooie ballerina. Ze vermoedt dat hij haar bedriegt vanwege zijn vriend Mike, die de reputatie heeft om herenweekends met actrices en ballerina's te organiseren. Ondertussen in Egypte, bestormden de mannen van president Nasser de kantoren van de Suez Canal Company, eigendom van de Britten en de Fransen, en hebben de controle over het kanaal overgenomen. De premier informeert Elizabeth over wat er is gebeurd en wat hij als een reactie voorstelt, werkt niet. Als gevolg hiervan organiseert hij een geheime ontmoeting met vertegenwoordigers van zijn regering, Frankrijk en Israël, waar zij besluiten Egypte aan te vallen en het Suezkanaal terug te veroveren.Serie: The Crown - Seizoen 2 | Discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 54 minuten | Release: oktober 2018 | Beeld: 16 x 9 (2.00 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands | EAN: 8712609638844 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het tweede seizoen van The Crown zitten verpakt in een iets dikker Blu-ray keepcase. In hoes staat staat per discs aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief een uitgebreide Nederlandstalige (en Franstalige) synopsissen. Erg netjes!

Beeld en geluid
Net als het eerste seizoen krijgt seizoen 2 een prachtige Blu-ray uitgave. De kleuren ogen bijzonder netjes; bijna elegant. De scherpte die daarbij gepaard gaat mag net zo voortreffelijk genoemd worden. Deze werkt uitstekend voor de vele prachtige decors en kleding. Het wordt overduidelijk dat Netflix en de makers overal aan hebben gedacht. Prachtig! De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1, maar dat neemt weg dat de verschillende surround speakers volop worden benut. Uiteraard ook weer aandacht voor de titelmuziek van Hans Zimmer en de muziek van onder meer Rupert Gregson-Williams. Technisch dus uitstekend voor elkaar!

Bonusmateriaal
Er zijn drie korte featurettes te bekijken rond de serie, met 'De Koninklijke Etiquetteregels' over de etiquette die gasten van de koningin moeten hanteren. In slechts twee minuten wordt in 'De Tradities van de Statige Paleisdieren' gekeken naar de huisdieren van de koningin en 'Feit of Fictie met Robert Lacey' duurt zo'n kleine 10 minuten en zoomt in de op fictieve en niet-fictieve kant van de serie. Ook is er nog een reeks van vragen voorafgaand aan de afleveringen.

Seizoen 3 in 2019
Netflix zette seizoen 1 en 2 van The Crown in 2016 en 2017 online. Seizoen 3, waarvoor Claire Foy haar rol overdraagt aan Olivia Colman, moet in 2019 verschijnen. Netflix heeft nog geen datum prijsgegeven, en een trailer is er ook nog niet.

Lees meer over: The Crown, Claire Foy, Queen Elizabeth, John Lithgow, Matt Smith, Stephen Daldry, Michael C Hall, Jodi Balfour, Anton Lesser

Populair nieuws