DVD-recensie: 'Flikken Maastricht' seizoen 8

DVD recensie: Flikken Maastricht seizoen 8

Mooie release van een geweldig bekeken serie.

Jim Pedd, 28 mei 2014 om 12:41

Cast: Victor Reinier (Floris Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Oda Spelbos (Marion Dreesen), Sergio IJssel (Romeo Sanders) | Jaren: 2007 – heden | TV-release: Nederland 1
Flikken Maastricht is een uiterst populaire Nederlandse politieserie. De show is gebaseerd op Flikken Gent en volgt een duo van rechercheurs dat in de Limburgse stad Maastricht allerlei misdaden oplost. De afgelopen weken was het achtste seizoen van de serie te zien op Nederland 1 en nu is er al de DVD-release.

Dat de serie nog populairder is dan ooit bewijzen de kijkcijfers wel. Voor het eerst werden afleveringen door meer dan twee miljoen mensen bekeken en de aflevering van vrijdag 28 maart brak nog een record: toen stemden 2,1 miljoen mensen af op Nederland 1. Niet gek dus dat er nu al een DVD-uitgave is.

Het achtste seizoen begint met Eva die in de gevangenis zit voor de moord op Daan de Vos en Wolfs die voor een duivels dilemma staat. Hij gelooft in de onschuld van Eva, maar het vraagt een groot offer om de echte moordenaar achter de tralies te krijgen. In deze reeks maken we kennis met een aantal nieuwe personages onder wie Officier van Justitie Jens Bols (Martijn Nieuwerf), een rechtlijnige man die regelmatig een aanvaring heeft met zowel Eva als Wolfs. Hij is ervan overtuigd dat niet Eva, maar Wolfs verantwoordelijk is voor de moord op De Vos. Een valse start naar later blijkt, maar toch blijven ze hem dit seizoen met regelmaat tegenkomen bij diverse moorden, ontvoeringen en mensenhandelzaken waarmee ze te maken krijgen.

In deze zaken duiken vaak de Hamza’s op: een van origine Turkse familie die de Maastrichtse drugsmarkt in handen heeft en onder leiding van Coscun Hamza opereert. Het lijkt erop dat de familie in oorlog is met andere partijen die op hun positie uit zijn. Dat maakt dat Wolfs en Eva met zeer gevaarlijke criminelen te maken krijgen.

Ook op persoonlijk vlak zijn er ontwikkelingen. Door haar traumatische ervaringen in de gevangenis moet Eva van hoofdinspecteur Mechels gesprekken voeren met een psychiater, David Boesmeer. Ook hier is sprake van een stroeve start aangezien Eva niet het type is om haar ziel en zaligheid bloot te leggen. Maar gaandeweg beginnen ze elkaar meer en meer te waarderen tot ergernis van Wolfs. De relatie tussen de twee rechercheurs komt hierdoor stevig onder druk te staan en de vraag is of ze er voor elkaar zijn als het er echt op aan komt.

Marion moet verhuizen en krijgt via Esmee de woning onder haar aangeboden. Nu ze buren zijn, maken Marion en Romeo kennis met Esmee’s vriend, Tony Verwoerd (Javier Guzman) en vooral Romeo ziet hem niet zitten.


DVD: Flikken Maastricht seizoen 8 | Duur: 450 min. | Release: mei 2014 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3x DVD| EAN: 8713545240030 | Met dank aan: TROS / Eyeworks

Het recensie-exemplaar dat we ontvingen is de standaard DVD-uitgave van het achtste seizoen. De uitgave is in dezelfde stijl als die van eerdere seizoenen gemaakt en past dus, mocht je er meer van hebben, prima in de collectie. Verder is het uiterlijk weinig enerverend. Op de voorkant staan hoofdpersonen Floris en Eva met geheven pistool, wat op een aantal andere DVD-boxen van de serie ook al het geval was.

Haal je de houder uit de hoes, dan tref je een ouderwetse serie-uitgave aan. In plaats van in een standaard DVD-hoes, zitten de discs in een uitvouwbaar karton. Op de achterkant van dat met plastic verstevigde karton staan synopsissen van de tien afleveringen die dit seizoen telt. Op de eerste disc staan aflevering 1 tot en met 4; op disc twee aflevering 5 tot en met 8 en op de derde disc de resterende twee.

Mocht je nu hopen dat op de derde disc dan wat extra’s staan, moeten we je teleurstellen. De uitgave van dit achtste seizoen is, net als bij andere seizoenen het geval was, kaal en bevat naast de afleveringen geen extra’s. Er is dus geen making-of, trailer of gag-reel. Dat vinden we jammer en hadden we een mooie toevoeging gevonden, vooral gezien de populariteit van de serie.

Toekomst
Dat er een negende seizoen komt is al lange tijd bekend. De opnames begonnen namelijk al in februari, maar het is nog wel even wachten op nieuwe afleveringen. Die zullen pas in de loop van 2015, waarschijnlijk begin van het jaar, op televisie uitgezonden worden. Fans van Floris Wolfs en Eva van Dongen zullen dus nog wel even moeten wachten voordat ze weten hoe het verhaal verder gaat.

Lees meer over: Dvd recensie, bluray, blu ray, recensie, review, flikken maastricht, seizoen 8, tros, nederland 1, victor reinier, floris wolfs, angela schijf, eva van dongen, oda spelbos, marion dreesen, sergio ijssel, romeo sanders

Informatie over de serie: Flikken Maastricht

Populair nieuws