search

Ons nieuws van woensdag 28 mei 2014

Volledige trailer 'The Strain'
Series / Trailer

Volledige trailer 'The Strain'

Dat belooft flink wat goeds.

[video_embed]413[/video_embed]

Er is een echte trailer vrijgegeven van Guillermo del Toro's The Strain. Daarin zien we eindelijk wat beelden van de hoofdpersonen en de manier waarop zij omgaan met het uitbreken van een mysterieus virus. Hoofdpersoon is Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll), een arts die voor het CDC werkt. Hij is de man die samen met zijn team de uitbraak van het virus moet onderzoeken.

Naast Stoll spelen ook Mia Maestro (Dr. Nora Martinez), Sean Astin (Jim Kent) en David Bradley (Professor Abraham Setrakian) rollen in de show. The Strain is gebaseerd op een boekentrilogie die geschreven is door Del Toro. De serie van FX gaat in juli 2014 in première en neemt in eerste instantie 13 afleveringen in beslag. Of en wanner de serie naar Nederland komt is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tragikomedie 'Volgens Robert' krijgt vervolg: 'Volgens Jacqueline'
Series / Nieuws

Tragikomedie 'Volgens Robert' krijgt vervolg: 'Volgens Jacqueline'

Eerst volgden we Robert (Peter Blok), maar nu is het de beurt aan zijn vrouw Jacqueline (Jacqueline Blom).

Jan-Peter Rook

Vorig jaar had Peter Blok een midlifecrisis in Volgens Robert, een tragikomedie van de Vara. Er wordt op dit moment al gewerkt aan een vervolg, Volgens Jacqueline, waarin we meekijken met Roberts vrouw Jacqueline, wederom gespeeld door Jacqueline Blom. De nieuwe reeks werd geschreven door Maria Goos (Pleidooi, Oud Geld) en de regie is in handen van Johan Timmers (Vreemd Bloed, Nieuwe Ouders).

Volgens Robert gaat over dokter Robert Finkelstein, een man met een midlifecrisis. Hij is al 25 jaar getrouwd met Jacqueline, maar laatstgenoemde besluit hem op een dag het huis uit te gooien. In Volgens Jacqueline het dus de beurt aan Jacqueline. Ze krijgt acht afleveringen de tijd om afscheid te nemen van haar huwelijk en de persoon die zij al die tijd is geweest.

Volgens Robert werd in 2013 genomineerd voor een Nipkowschijf. De opnames van Volgens Jacqueline zijn op dit moment aan de gang.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Cox is de nieuwe 'Daredevil'
Series / Nieuws

Charlie Cox is de nieuwe 'Daredevil'

Verder is er een synopsis vrijgegeven.

Marvel heeft bekend gemaakt wie de rol van Matt Murdock a.k.a. Daredevil zal spelen in de serie die het productiehuis samen met Netflix maakt. De keuze is niet, zoals de geruchten eerder waren, gevallen op Michael C. Hall, maar op heel iemand anders: Charlie Cox. Hem kennen we van de HBO-serie Boardwalk Empire.

Showrunner van de serie is Steven S. DeKnight, die de serie samen met Drew Goddard en Jeph Loeb produceert. Verder heeft Goddard de eerste twee afleveringen geschreven. Naast de bekendmaking van de casting is er overigens ook een plotsynopsis vrijgegeven van de aankomende nieuwe serie.

Als kind werd hij blind, maar daardoor heeft hij buitengewone zintuigen. Matt Murdock vecht overdag als advocaat tegen het onecht en 's nachts als superheld Daredevil in de hedendaagse Hell's Kitchen, New York City.

Daredevil zal dertien afleveringen tellen en wordt gevolgd door nog vier andere Marvel/Netflix-series: Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en The Defenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Flikken Maastricht' seizoen 8
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Flikken Maastricht' seizoen 8

Mooie release van een geweldig bekeken serie.

Cast: Victor Reinier (Floris Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Oda Spelbos (Marion Dreesen), Sergio IJssel (Romeo Sanders) | Jaren: 2007 "“ heden | TV-release: Nederland 1

Flikken Maastricht is een uiterst populaire Nederlandse politieserie. De show is gebaseerd op Flikken Gent en volgt een duo van rechercheurs dat in de Limburgse stad Maastricht allerlei misdaden oplost. De afgelopen weken was het achtste seizoen van de serie te zien op Nederland 1 en nu is er al de DVD-release.

Dat de serie nog populairder is dan ooit bewijzen de kijkcijfers wel. Voor het eerst werden afleveringen door meer dan twee miljoen mensen bekeken en de aflevering van vrijdag 28 maart brak nog een record: toen stemden 2,1 miljoen mensen af op Nederland 1. Niet gek dus dat er nu al een DVD-uitgave is.

Het achtste seizoen begint met Eva die in de gevangenis zit voor de moord op Daan de Vos en Wolfs die voor een duivels dilemma staat. Hij gelooft in de onschuld van Eva, maar het vraagt een groot offer om de echte moordenaar achter de tralies te krijgen. In deze reeks maken we kennis met een aantal nieuwe personages onder wie Officier van Justitie Jens Bols (Martijn Nieuwerf), een rechtlijnige man die regelmatig een aanvaring heeft met zowel Eva als Wolfs. Hij is ervan overtuigd dat niet Eva, maar Wolfs verantwoordelijk is voor de moord op De Vos. Een valse start naar later blijkt, maar toch blijven ze hem dit seizoen met regelmaat tegenkomen bij diverse moorden, ontvoeringen en mensenhandelzaken waarmee ze te maken krijgen.

In deze zaken duiken vaak de Hamza's op: een van origine Turkse familie die de Maastrichtse drugsmarkt in handen heeft en onder leiding van Coscun Hamza opereert. Het lijkt erop dat de familie in oorlog is met andere partijen die op hun positie uit zijn. Dat maakt dat Wolfs en Eva met zeer gevaarlijke criminelen te maken krijgen.

Ook op persoonlijk vlak zijn er ontwikkelingen. Door haar traumatische ervaringen in de gevangenis moet Eva van hoofdinspecteur Mechels gesprekken voeren met een psychiater, David Boesmeer. Ook hier is sprake van een stroeve start aangezien Eva niet het type is om haar ziel en zaligheid bloot te leggen. Maar gaandeweg beginnen ze elkaar meer en meer te waarderen tot ergernis van Wolfs. De relatie tussen de twee rechercheurs komt hierdoor stevig onder druk te staan en de vraag is of ze er voor elkaar zijn als het er echt op aan komt.

Marion moet verhuizen en krijgt via Esmee de woning onder haar aangeboden. Nu ze buren zijn, maken Marion en Romeo kennis met Esmee's vriend, Tony Verwoerd (Javier Guzman) en vooral Romeo ziet hem niet zitten.



DVD: Flikken Maastricht seizoen 8 | Duur: 450 min. | Release: mei 2014 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3x DVD| EAN: 8713545240030 | Met dank aan: TROS / Eyeworks

Het recensie-exemplaar dat we ontvingen is de standaard DVD-uitgave van het achtste seizoen. De uitgave is in dezelfde stijl als die van eerdere seizoenen gemaakt en past dus, mocht je er meer van hebben, prima in de collectie. Verder is het uiterlijk weinig enerverend. Op de voorkant staan hoofdpersonen Floris en Eva met geheven pistool, wat op een aantal andere DVD-boxen van de serie ook al het geval was.

Haal je de houder uit de hoes, dan tref je een ouderwetse serie-uitgave aan. In plaats van in een standaard DVD-hoes, zitten de discs in een uitvouwbaar karton. Op de achterkant van dat met plastic verstevigde karton staan synopsissen van de tien afleveringen die dit seizoen telt. Op de eerste disc staan aflevering 1 tot en met 4; op disc twee aflevering 5 tot en met 8 en op de derde disc de resterende twee.

Mocht je nu hopen dat op de derde disc dan wat extra's staan, moeten we je teleurstellen. De uitgave van dit achtste seizoen is, net als bij andere seizoenen het geval was, kaal en bevat naast de afleveringen geen extra's. Er is dus geen making-of, trailer of gag-reel. Dat vinden we jammer en hadden we een mooie toevoeging gevonden, vooral gezien de populariteit van de serie.

Toekomst
Dat er een negende seizoen komt is al lange tijd bekend. De opnames begonnen namelijk al in februari, maar het is nog wel even wachten op nieuwe afleveringen. Die zullen pas in de loop van 2015, waarschijnlijk begin van het jaar, op televisie uitgezonden worden. Fans van Floris Wolfs en Eva van Dongen zullen dus nog wel even moeten wachten voordat ze weten hoe het verhaal verder gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee foto's seizoen twee 'Hemlock Grove'
Series / Foto's

Twee foto's seizoen twee 'Hemlock Grove'

Famke Janssen schittert in deze Netflix-serie.

Netfli heeft twee nieuwe foto's vrijgegeven van het tweede seizoen van Eli Roths Emmy-genomineerde serie Hemlock Grove. In de serie, waarvan het tweede seizoen op vrijdag 11 juli met tien afleveringen in première gaat, spelen Famke Janssen, Bill Skarsgård, Landon Liboiron, Tiio Horn en nieuwkomer Madeline Brewer rollen. Hieronder zie je de twee afbeeldingen.





Hemlock Grove speelt zich af rond een klein dorpje in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daar gebeuren bovennatuurlijke zaken. Centraal staat de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de erfgenaam van de familie die het stadje oprichtte, Roman Godfrey (Skarsgård) en Peter Rumancek (Liboiron), een zigeuner die nieuw is in het dorp. Elk van hen draagt met zich een monsterlijk geheim.

Het tweede seizoen zet het verhaal voort: het stadje moet proberen om te gaan met de gruwelijke slachting die door een van zijn dodelijkste wezens aangericht werd. Roman en Peter krijgen nieuwe verantwoordelijkheden en moeten omgaan met de realiteit die volwassenheid met zich meebrengt. Romans relatie met zijn moeder (Janssen) is zo goed als voorbij, terwijl hij moeite heeft mijn zijn ongewilde Upir geboorterecht en de verdwijning van zijn zus, Shelley (Martin).

Peter gaat verder samenwonen met Destiny (Horn) en wordt gedwongen een baan te zoeken nu zijn moeder weggestuurd is. Ondertussen komt nieuwkomer Miranda Cates (Brewer) aan in Hemlock Grove, op zoek naar een nieuw leven. Haar aanwezigheid heeft een grote invloed op Peter en Norman. Tot slot is er nog Norman (Scott), die nog altijd moeite heeft met het verliezen van zijn familie en die om moet leren gaan met de moeilijke waarheden over zijn geliefden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo '24: Live Another Day' aflevering 6
Series / Trailer

Promo '24: Live Another Day' aflevering 6

Jack Bauer komt weer in actie.



Er is een nieuwe promo vrijgegeven van actieserie 24: Live Another Day. In de promo voor Day 9: 4:00-5:00 P.M. zien we dat Jack Bauer (Kiefer Sutherland) weer terug in actie komt. De serie die in de Verenigde Staten op Fox te zien is, is ondertussen aan zijn zesde aflevering toe.

De synopsis van deze aflevering luidt als volgt.

Terwijl de rook van de verwoestende gebeurtenissen van de eerste vijf uur wegtrekt, neemt de spanning tussen President Heller (William Devane) en Premier Davies (Stephen Fry) toe. Een van hen besluit het heft in eigen hand te nemen. Ondertussen stelt Jack (Sutherland) een plan voor om Margot (Michelle Fairley) op te sporen door een onverwacht persoon als lokaas te gebruiken. En in het CIA kantoor in Londen maakt Jordan (Giles Matthey) Kate's (Yvonne Strahovski) echtgenoot verdacht.

Op maandag 2 juni gaat de aflevering in de Verenigde Staten in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'True Detective' krijgt drie hoofdrolspelers
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'True Detective' krijgt drie hoofdrolspelers

En er is wat bekend over de locatie.

Direct na het einde van het eerste seizoen van HBO-serie True Detective begon de speculatie over het tweede seizoen. We wisten dat Matthew McConaughey en Woody Harrelson niet terugkeren voor het seizoen en dus werd er al snel gespeculeerd over mogelijke nieuwe hoofdrolspelers. Volgens showrunner Nic Pizzolatto zouden dat vrouwen worden en zou de serie draaien om slechte mannen en de geheime occulte geschiedenis van het transportsysteem van de Verenigde Staten.

In een nieuw interview onthulde Pizzolatto enkele nieuwe details over het tweede seizoen. Dit zal zich afspelen in Californië en krijgt drie hoofdpersonen. "Op dit moment werken we met drie hoofdpersonen," begon hij. "Het speelt zich verder af in Californië "“ niet in Los Angeles, maar enkele minder bekende delen van Californië "“ en we gaan proberen wat van de sfeer van de plek te vangen, zoals we dat ook deden in het eerste seizoen."

Verder zijn de personages compleet nieuw. "Maar ik van ze allemaal," aldus Pizzolatto. "We hebben al een aantal scenario's en beginnen de komende maanden pas echt met het verzamelen van een cast."

Daarmee lijkt het erop dat de namen waarover we geruchten hebben gehoord nog ver van vast liggen. Wanneer het tweede seizoen van de HBO-serie precies te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.