search
'Jack Reacher' krijgt reboot als tv-serie zonder Tom Cruise
Series / Nieuws

'Jack Reacher' krijgt reboot als tv-serie zonder Tom Cruise

Auteur Lee Child heeft laten weten dat we in de serie een versie van Reacher krijgen die trouwer is aan zijn boeken.

In navolging op de oorspronkelijke Jack Reacher-film uit 2012 en het niet erg goed ontvangen vervolg Never Go Back, heeft auteur Lee Child nu laten weten dat de franchise een reboot krijgt in de vorm van een tv-serie.


Child, die meer dan 20 boeken schreef over de actieheld, liet BBC Radio weten dat hij een deal heeft gemaakt om mee te werken aan een Jack Reacher-serie voor een streamingdienst. Hij besprak daarbij ook het feit dat het personage qua uiterlijk een stuk dichter bij het personage uit het boek zal liggen (boomlang, blond en gebouwd als een tank):

"Ik vond het erg leuk om met [Tom] Cruise te werken. Hij is een hele aardige vent en we hebben het samen naar ons zin gehad. Uiteindelijk hebben de lezers gelijk, want het uiterlijk en lengte van Reacher vormen een groot component van wie hij is. Het idee is dat wanneer Reacher een ruimte binnenloopt dat iedereen direct zenuwachtig wordt. En hoe getalenteerd Cruise ook is; hij ziet er niet zo uit. Ik heb dus besloten dat we geen Jack Reacher-films met Tom Cruise zullen maken, maar eerder een serie voor Netflix of iemand anders. Ik wil daarbij dat alle lezers die teleurgesteld waren over de casting mij laten weten wie ze als Reacher willen zien. We gaan ervoor zorgen dat we de perfecte kerel casten."

De twee films die tot dusver verschenen brachten wereldwijd 380 miljoen dollar in het laatje. Ze waren gebaseerd op respectievelijk het tiende en achttiende deel uit de boekenreeks. Er blijft dus nog meer dan genoeg materiaal over voor de makers van de serie om te verfilmen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen