search

Ons nieuws van vrijdag 16 november 2018

Opnames voor DC's 'Swamp Thing' gestart!
Series / Nieuws

Opnames voor DC's 'Swamp Thing' gestart!

Het DC-monster komt naar het kleine scherm.

Recent debuteerde de DC-serie Titans op DC's content service DC Universe. Maar daar blijft het niet bij. Op de 'betaalzender' verschijnt ook een serie rond het personage Swamp Thing.

De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door actrice Crystal Reed, die Abby Arcane speelt, en via Instagram meldde zij dat de opnames voor DC's Swamp Thing officieel zijn gestart. Ze plaatste ook een foto van achter de schermen, met regisseur Len Wiseman achter de camera. Wiseman (Total Recall) zal de pilot van Swamp Thing regisseren.

In de comic-serie wordt het titelmonster gespeeld door Derek Mears (The Flash) en er zijn rollen voor onder meer Andy Bean als Alec Holland, Will Patton als Avery Sutherland, Maria Sten als Liz Tremayne, Jeryl Prescott als Madame Xanadu, Jennifer Beals als Sheriff Lucilia Cable, Virginia Madsen als Maria Sunderland, Henderson Wade als Matt Cable en Kevin Durand als Jason Woodtrue / Floronic Man.

In 2019 zal Swamp Thing debuteren op DC Universe.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jack Reacher' krijgt reboot als tv-serie zonder Tom Cruise
Series / Nieuws

'Jack Reacher' krijgt reboot als tv-serie zonder Tom Cruise

Auteur Lee Child heeft laten weten dat we in de serie een versie van Reacher krijgen die trouwer is aan zijn boeken.

In navolging op de oorspronkelijke Jack Reacher-film uit 2012 en het niet erg goed ontvangen vervolg Never Go Back, heeft auteur Lee Child nu laten weten dat de franchise een reboot krijgt in de vorm van een tv-serie.

Child, die meer dan 20 boeken schreef over de actieheld, liet BBC Radio weten dat hij een deal heeft gemaakt om mee te werken aan een Jack Reacher-serie voor een streamingdienst. Hij besprak daarbij ook het feit dat het personage qua uiterlijk een stuk dichter bij het personage uit het boek zal liggen (boomlang, blond en gebouwd als een tank):

"Ik vond het erg leuk om met [Tom] Cruise te werken. Hij is een hele aardige vent en we hebben het samen naar ons zin gehad. Uiteindelijk hebben de lezers gelijk, want het uiterlijk en lengte van Reacher vormen een groot component van wie hij is. Het idee is dat wanneer Reacher een ruimte binnenloopt dat iedereen direct zenuwachtig wordt. En hoe getalenteerd Cruise ook is; hij ziet er niet zo uit. Ik heb dus besloten dat we geen Jack Reacher-films met Tom Cruise zullen maken, maar eerder een serie voor Netflix of iemand anders. Ik wil daarbij dat alle lezers die teleurgesteld waren over de casting mij laten weten wie ze als Reacher willen zien. We gaan ervoor zorgen dat we de perfecte kerel casten."

De twee films die tot dusver verschenen brachten wereldwijd 380 miljoen dollar in het laatje. Ze waren gebaseerd op respectievelijk het tiende en achttiende deel uit de boekenreeks. Er blijft dus nog meer dan genoeg materiaal over voor de makers van de serie om te verfilmen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martins 'Wild Cards' wordt 2 series!
Series / Nieuws

George R.R. Martins 'Wild Cards' wordt 2 series!

In plaats van 1.

Hulu maakt twee series gebaseerd op Wild Cards, de populaire 27 delen tellende franchise van Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin. Deadline stelt dat beide series geschreven en geproduceerd worden door Andrew Miller. Ook is Martin hieraan verbonden als een producent, samen met Melinda Snodgrass en Vince Geradis.

Wild Cards is een wereld die afweek van die van ons toen op 15 september 1946 een buitenaards virus boven de lucht van Manhattan losgelaten werd. Van de mensen die geïnfecteerd werden, kwam 90 procent op gruwelijke wijze om het leven. 9 procent werd misvormd en 1 procent kreeg ongelofelijke krachten. De wereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

De franchise is ondertussen een reeks boeken, graphic novels en games. Maar bovenal is het een fictief universum waarin veel schrijvers mogen spelen. "Een ding kan ik met zekerheid zeggen," begon Martin. "Je zal Croyd Crneson zien, hoe de boel er ook uit komt te zien. "

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo finale seizoen 'Gotham'!
Series / Video/clip/featurette

Promo finale seizoen 'Gotham'!

Bruce Wayne is de laatste hoop van Gotham.

Gotham was overgeleverd aan criminelen. Waardoor de stad niet langer veilig is. Aan Jim Gordon (Ben MacKenzie), Bruce Wayne (David Mazouz en alle andere goeieriken die nog over zijn in de stad de taak om daar verandering in te brengen. Daarbij zien we flitsen van heel wat schurken, waaronder Bane.Dit laatste seizoen draait om een oudere, meer volwassen Bruce Wayne. De finale van de serie zal ook tien jaar in de toekomst duiken en laten zien hoe Bruce Wayne dan eindelijk Batman wordt. Duidelijk is in elk geval dat de jongeman de laatste hoop van de stad vormt. Ondanks dat dit seizoen het laatste van de serie is, is Fox niet klaar met Batman of aangelieerde personages. De zender maakt straks ook Pennyworth, een serie die draait om de beroemde butler van Bruce.

Vanaf begin januari is Gotham weer op Fox te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames derde seizoen 'Stranger Things' af!
Series / Nieuws

Opnames derde seizoen 'Stranger Things' af!

De Netflix-serie gaat snel verder.

Het moment dat de Stranger Things weer tot ons komen, komt naderbij. Vandaag zijn de opnames van de Netflix-serie officieel afgerond! Dat blijkt uit diverse berichten van castleden van de serie op Instagram. Duidelijk is dat de boel eindelijk rond is en dat we binnenkort wellicht naar Hawkins kunnen terugkeren.

Het derde seizoen van de show staat te boek als het meest ambitieuze tot nu toe. Het seizoen zal nieuwe personages met zich meebrengen, maar vooral ook de strijd met het Shadow Monster verder uitdiepen. De serie heeft helaas nog geen synopsis voor de volgende reeks. Wel weten we dat het iets minder kindvriendelijk zal zijn en dat de personages ook minder hecht zijn. Ze groeien langzaam uit elkaar, vertelde producent Shawn Levy enige tijd geleden.

Stranger Things begon zijn eerste seizoen met Will Byers die in de Upside Down terecht kwam. Vanaf daar bleek dat er meer aan de hand was en dat de overheid geheime experimenten uitvoerde daaromtrent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.