Dvd review 'The Expanse' (S2) - Het scifi-succes dat dit jaar werd gered!

Dvd review 'The Expanse' Seizoen 2

Van Syfy naar Amazon Video.

Bram de Groot, 26 november 2018 om 19:30

Ontwikkelaars: Mark Fergus, Hawk Ostby | Cast: Thomas Jane (Josephus "Joe" Aloisus Miller), Steven Strait (James "Jim" Holden), Cas Anvar (Alex Kamal), Dominique Tipper (Naomi Nagata), Wes Chatham (Amos Burton) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: Syfy | Amazon Video
Syfy wist met The Expanse heel wat sciencefictionliefhebbers te triggeren. De serie met onder meer Thomas Jane en gebaseerd op het gelijknamige boekenreeks van James S. A. Corey kreeg een goed ontvangst vanwege het verhaal, de personages, de politieke ondertoon en de visuele uitstraling. Toch werd de serie geen echte commerciële hit. De zender zag zich genoodzaakt de stekker er na drie seizoenen uit te trekken. Maar zoals vaker afgelopen jaren werd de serie gered door een streamingdienst.

Universal Pictures bracht het tweede seizoen van The Expanse onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op die uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In The Expanse hebben mensen honderden jaren vanaf nu het zonnestelsel gekoloniseerd. De U.N. regeert de aarde. Mars is een onafhankelijke militaire macht. De planeten vertrouwen op de grondstoffen van de planetoïdengordel, waar lucht en water nog kostbaarder zijn dan goud. Al tientallen jaren zijn de spanningen tussen deze drie plaatsen aan het stijgen. De aarde, Mars en de Gordel staan op het punt in oorlog uit te breken. Er is maar een enkele vonk nodig om de strijd los te laten barsten.Uitgave: The Expanse - seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x gem. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083174491 | Release: november 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier dvd-schijven van deze box van het tweede seizoen van The Expanse zitten in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per schijf de afleveringen met titels en korte synopsissen aangeduid. Ook de extra's (meer hierover straks...) worden duidelijk weergegeven. Nice!

Beeld en geluid
Deze schijven van Universal Pictures laten een wat matige indruk achter als het gaat over de weergave. Deze is niet alleen redelijk dof, maar de kleuren zijn wat saai. Het één heeft ook duidelijk met het ander te maken. En dit is jammer. Visueel ziet de serie er namelijk prima uit. Uiteraard hebben we te maken met Standard Definition, maar dit had zeker iets beter gemogen. Vooral omdat de dertien afleveringen verspreid staan over vier schijven en de extra ontbreken. Wel goed is dat er maar weinig echte storende gebreken zijn, zoals blokvorming en een te contrastrijke weergave.

Het geluid is Dolby Digital 5.1 en deze laat zowaar een wat afwijkende energie achter, met mooie stevige begeleidende muziek, al vult deze wel de mogelijkheid op om gave surround effects te laten horen. Hoe meer actie, des te meer muziek. Verder uiteraard heel veel dialoog.

Bonusmateriaal
Achterop de hoes wordt er niet ingegaan op de extra's die wel in de hoes staan vermeld. En wat blijkt... Dit is een foutje. Ook na wat speurwerk blijken er helemaal geen bonusmaterialen op de schijven te staan. Ook geen tracks met audiocommentaar. Jammer, aangezien de opgesomde extra's in de hoes wel interessant zouden kunnen zijn voor de fans.

Seizoen 3 al uitgezonden; seizoen 4 op Amazon Video
In mei 2018 werd door Syfy aangegeven dat de serie werd beëindigd. Het is Amazon Video die in het gat sprong en een vierde seizoen gaat lanceren! Fijn voor de fans. Na het besproken tweede seizoen is er dus nog een dertiendelig derde seizoen. Check de trailer hieronder:


Lees meer over: The Expanse, Syfy, Amazon, Seizoen 2, Dvd, Thomas Jane

Informatie over de serie: The Expanse

Populair nieuws