Dvd review 'Billions' (S2) - Lewis, Giamatti en Akerman!

De topper van Showtime rond machtsstrijd.

Bram de Groot, 8 december 2018 16:36

Bedenkers: Brian Koppelman | David Levien | Andrew Ross Sorkin | Cast: Damian Lewis (Robert "Bobby" Axelrod), Paul Giamatti (Charles "Chuck" Rhoades Jr.), Maggie Siff (Wendy Rhoades), Malin Akerman (Lara Axelrod), Toby Leonard Moore (Bryan Connerty) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-release: Showtime
Met de grote namen Damian Lewis, Paul Giamatti en Malin Akerman heeft Billions flink wat zwaar geschut. De dramaserie van Showtime debuteerde in 2016 en is ondertussen al drie seizoenen verder. De zender ziet de kijkcijfers redelijk gelijk blijven en dat houdt waarschijnlijk in dat we meerdere nieuwe seizoenen mogen blijven verwelkomen.

Universal bracht seizoen 2 onlangs uit op Dvd, inclusief een aantal extra's. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.


In de terugkeer van Billions woedt de machtsstrijd onverminderd voort. Nadat hij behendig buitenspel werd gezet, verhoogt de briljante Bobby ‘Axe’ Axelrod - ongekroonde koning van de hefboomfondsen - de inzet. Hij wendt zijn aanzienlijke middelen aan om wraak te nemen op de meedogenloze openbaar aanklager Chuck Rhoades. De agressieve aanpak van Axe slaat Chuck helemaal uit zijn lood en nu hij zelf het middelpunt vormt van een onderzoek, probeert hij zich wanhopig aan zijn ambt en gezin vast te klampen. Maar de belaagde officier van justitie heeft nog een paar verrassingen in petto en het duurt niet lang vooraleer Axe ontdekt dat je met geld niet alles - of iedereen - kunt kopen.Serie: Billions - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 12 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083146450 | Release: november 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Billions zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de binnenkant van de hoes de titels en synopsissen van de afzonderlijke afleveringen. Nice!

Beeld & geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd is redelijk tot goed te noemen. De beeldvullende weergave is wat betreft scherpte en de kleuren niet opvallend, maar als geheel kijkt het prima weg. De doorgaans standaard gebreken (net niet optimale scherpte, blokvorming, matig detailbehoud) van Standard Definition zijn helaas wel aanwezig. De geluidstrack is verder standaard 5.1 dolby digital, met veel dialoog. Héél véél dialoog. Voor de fan van de serie is het mogelijk balen dat het tweede seizoen niet op Blu-ray is verschenen. Dit was wel het geval bij het debuutseizoen.

Geen extra's
Opnieuw blijken de extra's die vermeld staan op de hoes niet te zijn geplaatst op de schijven. De extra's zouden volgens de hoes én schijf op de vierde schijf staan, maar helaas zijn deze niet terug te vinden. Dit zagen we afgelopen weken vaker bij releases van Universal Pictures. Mogelijk een foutje bij de bonusmaterialen-afdeling.

Seizoen 4 al aangekondigd!
Afgelopen zomer werd een twaalfdelige derde seizoen afgerond, met gemiddeld een kleine miljoen kijkers. Een prima aantal voor de premium zender Showtime. Het vierde seizoen werd al in april verlengd met minimaal een vijfde seizoen. Voor wie seizoen 3 nog niet heeft gezien; hieronder de trailer!


Lees meer over: Billions, Paul Giamatti, Damian Lewis, Malin Akerman, Review, Dvd

Informatie over de serie: Billions

Populair nieuws