search
Steven Moffat belooft grote veranderingen in achtste seizoen 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Steven Moffat belooft grote veranderingen in achtste seizoen 'Doctor Who'

De showrunner wil de serie weer verrassend maken.

In een recent interview ging showrunner Steven Moffat uitgebreid in op wat we mogen verwachten van het aankomende achtste seizoen van BBC-serie Doctor Who. Verder ging Moffat in op het casten van de nieuwe Doctor, Peter Capaldi. En wat blijkt? Volgens Moffat mogen we grote veranderingen verwachten en flink wat verrassingen.


Over het casten van Capaldi was Moffat kort en bondig: "Om het volledig geheim te kunnen houden, lieten we hem naar mijn huis komen. Daar deed hij zijn auditie. Ik schreef wat prachtige kleine scènes voor hem en die speelde hij fantastisch. En, natuurlijk, was hij geweldig, want hij is Peter Capaldi en die is altijd geweldig!"

Het achtste seizoen krijgt volgens Moffat verder flink wat nieuws. "We hebben niet veel veranderd aan Doctor Who sinds het in 2005 terugkwam. Ik voel gewoon dat de show nu weer wat vernieuwing kan gebruiken. Het moet weer verrassend worden!"

Verder wilde de showrunner niets meer kwijt over het seizoen. Maar, gezien de gebeurtenissen aan het einde van het zevende seizoen, en dan vooral na de 50th Anniversary Special, is de serie echt anders. In plaats van relatief op zichzelf staande avonturen, heeft de Doctor nu een belangrijk doel: het vinden van Gallifrey.

Het nieuwe seizoen moet in augustus beginnen.

Aanbevolen artikelen