search
Netflix verwijdert episode van 'Patriot Act' in Saoedi-Arabië
Series / Nieuws

Netflix verwijdert episode van 'Patriot Act' in Saoedi-Arabië

De episode was erg controversieel in Saoedi-Arabië...

Netflix heeft bekend gemaakt dat ze een episode van 'Patriot Act' van haar platform heeft gehaald in Saoedi-Arabië. De episode in kwestie staat er om bekend felle kritiek te uiten op het land omwille van de moord op de journalist 'Jamal Khashoggi' in het voorbije jaar. Minhaj legde de schuld voor de moord op de journalist min of meer bij kroonprins 'Mohammed bin Salman' en dat viel duidelijk niet in goede aarde.


Minhaj had het duidelijk niet zo begrepen op Saoedi-Arabië in de bewuste episode, want daarnaast gaf hij ook nog eens aan dat bedrijven uit Silicon Valley alle financiële banden met het land zouden moeten verbreken. Netflix zelf heeft aangegeven dat het een verzoek heeft ontvangen van de overheid van Saoedi-Arabië om de episode van haar platform te verwijderen. Dit gezegd zijnde is het niet zo dat de aflevering helemaal van de wereld is verdwenen. Niet alleen is ze op Youtube nog veelvuldig terug te vinden, daarnaast werd ze ook niet zomaar wereldwijd uit Netflix gehaald.

Een woordvoerder van Netflix heeft aangegeven dat het veel waarde hecht aan artistieke vrijheid. Omwille van deze reden heeft ze de episode niet wereldwijd, maar enkel en alleen in Saoedi-Arabië van haar platform gehaald. Op deze manier voldoet ze naar eigen zeggen ook weer aan de geldende wetgeving in het land.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen