Dvd review 'Riverdale' Seizoen 2 - Een guilty pleasure?

Dvd review guilty pleasure 'Riverdale' S2

De succesvolle The CW-serie die een universum realiseert.

Bram de Groot, 13 januari 2019 om 21:41

Ontwikkeld door: Roberto Aguirre-Sacasa | Cast: K.J. Apa (Archie Andrews), Lili Reinhart (Betty Cooper), Camila Mendes (Veronica Lodge), Cole Sprouse (Jughead Jones), Marisol Nichols (Hermione Lodge) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zender: The CW
In 2017 verscheen de serie Riverdale op de zender The CW, het huis van vele DC-superheldenseries. Er werd ook succes gezien in de personages van Archie Comics en deze werden verzameld in deze succesvolle serie. Het tweede seizoen rond het plaatsje Riverdale met vele uiteenlopende figuren startte nog in hetzelfde jaar en liet toenemende kijkcijfers zien. De ontvangst bij de critici is ook indrukwekkend te noemen. Er is zelfs een "companion series" en er wordt gesproken over een spin-off.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 2 van Riverdale onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.


In het tweede seizoen gaat het verhaal van Archie, Betty, Jughead en Veronica verder. Er hangt een duistere, achterdochtige sfeer in het stadje. Wie heeft Archie’s vader Fred neergeschoten in Pop’s Chock’lit Shoppe?Serie: Riverdale - seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 22 x ca. 40 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232729 | Release: december 2018 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Riverdale zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes de titels van de afzonderlijke afleveringen, plus een opsomming van de extra's. Mooi.

Beeld & geluid
Het beeld van deze Dvd-uitgave is bovengemiddeld. De kleur is meer dan redelijk voor standard definition en er zijn weinig standaard gebreken van het Dvd-formaat te zien. Het beeld is doorgaans straks, helder en nog best scherp voor SD. Het geluid is dolby digital 5.1 en deze is ook netjes. Niet heel schokkend uiteraard, want ook deze wat soap-achtige serie komt op geluidsvlak wat snel gemaakt over. De nadruk ligt op de dialoog en hier en daar de muziek. Al met een degelijke Dvd-uitgave voor Riverdale seizoen 2.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal is wisselend. Zo zijn er enkele korte extra's, zoals de soort van gag reel 'Riverdale Vocal Warm Ups' en het speelse 'Riverdale Pop Quiz!' en het te verwachten 'Riverdale: 2017 Comic-Con Panel'. Meer aardige featurettes zijn 'Making the Musical: Riverdale' (over de muzikale kant van de serie) en de meest inhoudelijke 'Caught Between Two Worlds: The Darkness Inside'. In 20 minuten wordt er gekeken naar hoe het meest recente afgeronde seizoen verschilt van het debuutseizoen.

Seizoen 3, Sabrina en spin-off
Het derde seizoen wordt uitgezonden sinds oktober 2018 en de "companion series" Chilling Adventures of Sabrina heeft al twee seizoenen. Dit jaar wordt er gewerkt aan een spin-off en die zou volgens showrunner Aguirre-Sacasa heel anders worden dan Riverdale. Check hieronder de trailer voor seizoen 3.


Lees meer over: Riverdale, KJ Apa, Camila Mendes, Cole Sprouse, Luke Perry, Marisol Nichols, Madchen Amick, Chilling Adventures of Sabrina

Populair nieuws