Dvd review superheldenserie 'Black Lightning'

Dvd review superheldenserie 'Black Lightning'

Cress Williams is Black Lightning!

Bram de Groot, 27 januari 2019 21:49

Ontwikkeld door: Salim Akil | Cast: Cress Williams (Jefferson Pierce / Black Lightning), China Anne McClain (Jennifer Pierce / Lightning), Nafessa Williams (Anissa Pierce / Thunder), Christine Adams (Lynn Stewart), Marvin "Krondon" Jones III (Tobias Whale), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zender: The CW
The CW is de zender van de vele DC-series die onderdeel uitmaken van het grotere Arrowverse. Het succes gaf de zender het vertrouwen om een serie te ontwikkelen rond de onbekendere superheld Black Lightning. Acteur Cress Williams (Fallen, Lowriders) kreeg de titelrol en de serie kwam los te staan van het Arrowverse. Black Lightning speelt zich (voorlopig) af op een alternatieve wereld.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 1 van Black Lightning onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.


In het eerste seizoen komt een schoolhoofd Jefferson Pierce weer in actie als de elektrische superheld Black Lightning. Na een pauze van negen jaar, waarin hij zijn vrouw Lynn heeft geholpen bij de opvoeding van zijn dochters Anissa en Jennifer, is de zinderende elektrische superheld terug om het stadje Freeland te redden uit de angstgreep van een lokale bende, de One Hundred.Serie: Black Lightning - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246429 | Release: januari 2019 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het debuutseizoen van Black Lightning zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes per disc de titels van de opgenomen afleveringen, plus de extra's.

Beeld & geluid
De dertien afleveringen en de extra's staan verspreid over drie Dvd-schijven. De beeldkwaliteit is dus Standard Definition en dit houdt in dat je rekening moet houden met een wat meer basic beeld op je High Definition-beeldscherm. Toch pakt het geheel redelijk uit. De kleur is prima en de vele beelden in de avond en nacht doen het netjes. Er is wel zo nu en dan wat kartelvorming zichtbaar.

In het Nederlandse schap ligt geen HD-uitgave, iets dat helaas ook bij andere DC-superheldenseries van The CW het geval is. Het geluid klinkt nog best redelijk via de surround speakers, zeker als het gaat om de effecten te horen bij de verschillende superhelden. Verwacht echter geen "blockbuster-niveau".

Bonusmateriaal
De extra's op de schijven zijn beperkt. Naast heel wat verwijderde scènes, een Gag Reel en een registratie van de panel tijdens Comic-Con 2017 zijn er featurettes. In vijf minuten laat 'Art Imitating Life: The Pilot Episode' zien hoe persoonlijke ervaringen zijn verwerkt in de pilot. Dit verklapt showrunner Salim Akil. 'A Family of Strength' duurt ruim zeven minuten en deze richt zich op de waarde van het gezin in de serie.

Seizoen 2 al volop bezig
Nadat de serie in januari 2018 aftrapte met dertien afleveringen, startte in oktober 2018 al het tweede seizoen. Dit seizoen krijgt 16 afleveringen. De kijkcijfers liggen redelijk onder die van het eerste seizoen, dus het is nog even afwachten of Black Lightning terugkeert voor een derde seizoen. De kans dat de serie een cross-over krijgt met het Arrowverse zou dan waarschijnlijker zijn. Hieronder de recente 'Guess Who's Back' trailer:


Lees meer over: Black Lightning, Cress Williams, Salim Akil, Arrow, The Flash, The CW, Dvd, Review

Populair nieuws