search

Ons nieuws van zondag 27 januari 2019

Dvd review superheldenserie 'Black Lightning'
Series / Blu-ray Review

Dvd review superheldenserie 'Black Lightning'

Cress Williams is Black Lightning!

Ontwikkeld door: Salim Akil | Cast: Cress Williams (Jefferson Pierce / Black Lightning), China Anne McClain (Jennifer Pierce / Lightning), Nafessa Williams (Anissa Pierce / Thunder), Christine Adams (Lynn Stewart), Marvin "Krondon" Jones III (Tobias Whale), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zender: The CW

The CW is de zender van de vele DC-series die onderdeel uitmaken van het grotere Arrowverse. Het succes gaf de zender het vertrouwen om een serie te ontwikkelen rond de onbekendere superheld Black Lightning. Acteur Cress Williams (Fallen, Lowriders) kreeg de titelrol en de serie kwam los te staan van het Arrowverse. Black Lightning speelt zich (voorlopig) af op een alternatieve wereld.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 1 van Black Lightning onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.In het eerste seizoen komt een schoolhoofd Jefferson Pierce weer in actie als de elektrische superheld Black Lightning. Na een pauze van negen jaar, waarin hij zijn vrouw Lynn heeft geholpen bij de opvoeding van zijn dochters Anissa en Jennifer, is de zinderende elektrische superheld terug om het stadje Freeland te redden uit de angstgreep van een lokale bende, de One Hundred.Serie: Black Lightning - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246429 | Release: januari 2019 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het debuutseizoen van Black Lightning zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes per disc de titels van de opgenomen afleveringen, plus de extra's.

Beeld & geluid
De dertien afleveringen en de extra's staan verspreid over drie Dvd-schijven. De beeldkwaliteit is dus Standard Definition en dit houdt in dat je rekening moet houden met een wat meer basic beeld op je High Definition-beeldscherm. Toch pakt het geheel redelijk uit. De kleur is prima en de vele beelden in de avond en nacht doen het netjes. Er is wel zo nu en dan wat kartelvorming zichtbaar.

In het Nederlandse schap ligt geen HD-uitgave, iets dat helaas ook bij andere DC-superheldenseries van The CW het geval is. Het geluid klinkt nog best redelijk via de surround speakers, zeker als het gaat om de effecten te horen bij de verschillende superhelden. Verwacht echter geen "blockbuster-niveau".

Bonusmateriaal
De extra's op de schijven zijn beperkt. Naast heel wat verwijderde scènes, een Gag Reel en een registratie van de panel tijdens Comic-Con 2017 zijn er featurettes. In vijf minuten laat 'Art Imitating Life: The Pilot Episode' zien hoe persoonlijke ervaringen zijn verwerkt in de pilot. Dit verklapt showrunner Salim Akil. 'A Family of Strength' duurt ruim zeven minuten en deze richt zich op de waarde van het gezin in de serie.

Seizoen 2 al volop bezig
Nadat de serie in januari 2018 aftrapte met dertien afleveringen, startte in oktober 2018 al het tweede seizoen. Dit seizoen krijgt 16 afleveringen. De kijkcijfers liggen redelijk onder die van het eerste seizoen, dus het is nog even afwachten of Black Lightning terugkeert voor een derde seizoen. De kans dat de serie een cross-over krijgt met het Arrowverse zou dan waarschijnlijker zijn. Hieronder de recente 'Guess Who's Back' trailer:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook Batwing in 'Batwoman'-serie!
Series / Nieuws

Ook Batwing in 'Batwoman'-serie!

Later dit jaar zien we Ruby Rose als de heldin!

De serie Batwoman debuteert later dit jaar op de zender The CW. Het nieuwe personage binnen het Arrowverse zagen we uiteraard al verleden jaar in de Elseworlds cross-over afleveringen. Nu zijn er weer drie nieuwe namen toegevoegd aan de DC-superheldenserie, waaronder de toekomstige Batwing.

Meagan Tandy (Teen Wolf), Camrus Johnson (Luke Cage) en Nicole Kang (You) voegen zich bij hoofdrolspeelster Ruby Rose. Zij geeft invulling aan Kate Kane, de nachtelijke Batwoman.

Tandy (foto) speelt de beveiligingsagente Sophie Moore, een (toekomstig) vriendinnetje van Kate. Johnson is in de DC-serie Luke Fox, de zoon van Batmans hulpje Lucius Fox. Mogelijk zien we hem als de held Batwing. En Kang stapt in de huid van Mary Hamilton, het stiefzusje van Kate die veel met haar gemeen heeft.

De pilot van Batwoman ligt in handen van regisseur David Nutter en de kans is groot dat de serie in oktober wordt afgetrapt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws, vooral gave horror!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Een kroonprins moet op een zelfmoordmissie en proberen uit te zoeken wat er achter een mysterieuze uitbraak zit. De waarheid blijkt veel erger dan verwacht.Een blik in de zieke geest van seriemoordenaar Ted Bundy. Hij werd geinterviewd terwijl hij in de dodencel zat, wachtend op zijn executie.Kate Ashby werd als kind gered van de Rwandese genocide. In Londen werkt ze voor barrista Michael Ennis. Ondertussen neemt haar adoptiemoeder een zaak op zich tegen een Afrikaanse militieleider die medeverantwoordelijk was voor de genocide.Kimmy werd jaren geleden bevrijd van een doomsday cultus. Ze heeft daar jaren ondergronds geleefd. Op een dag wordt ze bevrijd en vanaf dat moment probeert ze een nieuw leven op te bouwen samen met haar nieuwe beste vrienden Tituss, Lillian en Jacqueline.Mike Ross is briljant, maar heeft zijn studie nooit afgemaakt. Hij mag desondanks aan de slag voor Harvey Spencer, een van de beste advocaten van New York City. Maar ondertussen wordt Mike achtervolgd door drugscriminelen.
Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Memories of the Alhambra (2018) S01E14
Crazy Ex-Girlfriend (2015) S04E11
The Flash (2015) S05E11
Riverdale (2016) S03E10
Star Trek: Discovery (2017) S02E02
Dynasty (2017) S02E11
Supergirl (2015) S04E10Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Drama
Weissensee (3 seizoenen | 2010)

Komedie
The Good Place (6 seizoenen | 2016)
Thriller
Innocent (1 seizoen | 2017)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.