'Mad Men'-bedenker krijgt ere-Emmy

Mad Men-bedenker krijgt ere-Emmy

De serie heeft het televisielandschap drastisch veranderd.

Jim Pedd, 4 juni 2014 om 08:00

Matthew Weiner, de bedenker van AMC-serie Mad Men gaat een speciale Emmy Award krijgen. ”Weiner heeft met Mad Men een wereldwijd fenomeen gemaakt en het televisielandschap drastisch veranderd,” schrijft de organisatie in zijn persbericht. Eind november krijgt hij de prijs, tijdens de 42ste International Emmy Awards-gala in New York.
De serie werd al meermaals bekroond met de Amerikaanse Emmy’s. Vijftien keer, om precies te zijn, van de 97 nominaties. Vier van die awards waren voor de beste dramaserie, die de show tussen 2008 en 2011 won. Mad Men draait om een reclamebureau in New York, en de ontwikkelingen die zich met de jaren daar voordoen.

Half 2015 komt er een einde aan de geweldig gerecenseerde (maar minder goed bekeken) serie. Het zevende seizoen werd in twee delen gesplitst en werd veel minder bekeken dan andere seizoenen. Zo werd het zesde seizoen gemiddeld 3 miljoen keer bekeken, maar begon dit zevende seizoen met slechts 2,3 miljoen kijkers.

In Nederland is de serie op de VARA, op Nederland 2 te zien en te streamen via Netflix.


Bron: BBC

Lees meer over: mad men, matthew weiner, emmy, award, prijs, ereprijs, jon hamm, don draper, elisabeth moss, peggy olsen, vincent kartheiser, pete campbell, january jones, betty draper

Informatie over de serie: Mad Men

Populair nieuws