Netflix gaat 5 nieuwe Spaanse series uitbrengen

Netflix gaat 5 nieuwe Spaanse series uitbrengen

Geoffrey Ketels, 7 februari 2019 om 23:23

In het verleden heeft Netflix reeds bewezen dat het een goede match vormt met Spaanse series. Zo lanceerde ze bijvoorbeeld de reeks 'La Casa de Papel'. De serie werd in één klap razend populair en wordt algemeen beschouwd als één van de beste Spaanse televisieseries van de voorbije jaren. Ook de reeks 'Élite' was er eentje welke vriend en vijand wist te verbazen. Tijdens het Internationaal Filmfestival in de Duitse hoofdstad Berlijn werd nu aangekondigd dat er niet één, niet twee, niet drie en ook niet vier, maar wel vijf nieuwe Spaanse series door Netflix zullen worden gelanceerd.

Het gaat hierbij in eerste instantie om 'Días de Navidad'. Deze serie zal gaan over vier zussen die Kerstmis vieren tijdens verschillende fasen van hun leven. Niemand minder dan Verónica Echegui werd reeds aangekondigd als één van de hoofdrolspelers.

Dat het niet altijd serieus hoeft te zijn bij Netflix bewijst ook 'El Vecino'. Deze komische serie over superhelden zal 'Quim Gutiérrez' in de hoofdrol hebben. De nieuwe serie 'Memorias de Idhún' is dan weer gebaseerd op de gelijknamige fantasytrilogie en 'El desorden que dejas' vertelt het verhaal van een jonge literatuurlerares welke terugkeert naar de geboorteplaats van haar man. Deze heeft duidelijk heel wat geheimen die zich langzaam maar zeker laten voelen. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende en gewaardeerde schrijver 'Carlos Montero'.

Tot slot is er nog de nieuwe serie 'Valeria'. Deze vertelt het verhaal van een schrijfster en haar vriendinnen. In het bijzonder is er in deze reeks aandacht voor het liefdesleven van de dames. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de Spaanse line-up van Netflix heeft voor iedereen heel wat moois te bieden!

Bron: Variety.com

Lees meer over: Netflix, Spaanse series, series, serie

Populair nieuws