Uitstel HBO-serie 'Confederate' niet door controverse

HBO-serie Confederate komt er gewoon

Maar wel doordat Game of Thrones-makers David Benioff en DB Weiss andere dingen mogen doen.

Jim Pedd, 12 februari 2019 om 12:08

Sinds David Benioff en D.B. Weiss aankondigden dat ze voor HBO de serie Confederate bedacht hadden, is er heel wat te doen geweest. In de zomer van 2017 werd de boel onthuld, maar bleek deze behoorlijk controversieel. Nu horen we dat de serie niet geannuleerd is, zoals eerder leek, maar er gewoon komt.
TVLine stelt dat de serie gewoon onderdeel uitmaakt van de langetermijnplannen van HBO. Casey Bloys, de baas van de zender, stelt dat er geen vaste tijd aan zit. “Dan [Weiss] en David [Benioff] ronden nu het laatste seizoen [van Game of Thrones] af en daarna duiken ze het Star Wars-universum in. Als ze daaruit komen, neem ik aan dat ze bij ons terugkomen,” aldus Bloys.

HBO gunt het duo alle tijd die ze nodig hebben. “Het is moeilijk om tegen iemand te zeggen ‘Je mag geen Star Wars maken’. Ze houden ervan. Het is een jeugddroom. Dus ze maken dat, herinneren zich dat ze van televisie houden en komen dan terug.”

De serie speelt zich na de Amerikaanse burgeroorlog af. Het Zuiden heeft nog altijd zijn vrijheid. Er loert een derde burgeroorlog aan de horizon. Slavernij blijft onderdeel van de sociale orde van de Confederatie.

Bron: TVLine

Lees meer over: Confederate, HBO, Casey Bloys, David Benioff, DB Weiss

Populair nieuws