search

Ons nieuws van dinsdag 12 februari 2019

Meer castleden voor 'The Hunt' met Al Pacino
Series / Nieuws

Meer castleden voor 'The Hunt' met Al Pacino

Een verse groep acteurs voor een van de meest veelbelovende series van 2019.

De Emmy Award-genomineerde Dylan Baker (Spider-Man 2), Saul Rubinek ([i}Warehouse 13[/i]), Catherine Tate (Doctor Who), Greg Austin (Class), Jerreika Hinton (Grey's Anatomy) en Tiffany Boone (Beautiful Creatures) zullen te zien zijn naast de eerder aangekondigde Al Pacino en Logan Lerman in The Hunt, een nieuwe serie van Amazon.

De miniserie, die zal bestaan uit 10 afleveringen, gaat over een groep nazi-jagers genaamd The Hunters die in het New York City van de jaren '70 voormalige nazi-officiers met hoge ranken opsporen. Deze nazi's proberen in de Verenigde Staten de basis te leggen voor het Vierde Rijk.

Het verhaal is losjes gebaseerd op waargebeurde verhalen. Lena Olin en Carol Kane zijn momenteel nog in gesprek voor rollen in de serie. Jordan Peele produceert via zijn Monkeypaw Productions, in samenwerking met Sonar Entertainment.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitstel HBO-serie 'Confederate' niet door controverse
Series / Nieuws

Uitstel HBO-serie 'Confederate' niet door controverse

Maar wel doordat Game of Thrones-makers David Benioff en DB Weiss andere dingen mogen doen.

Sinds David Benioff en D.B. Weiss aankondigden dat ze voor HBO de serie Confederate bedacht hadden, is er heel wat te doen geweest. In de zomer van 2017 werd de boel onthuld, maar bleek deze behoorlijk controversieel. Nu horen we dat de serie niet geannuleerd is, zoals eerder leek, maar er gewoon komt.

TVLine stelt dat de serie gewoon onderdeel uitmaakt van de langetermijnplannen van HBO. Casey Bloys, de baas van de zender, stelt dat er geen vaste tijd aan zit. "Dan [Weiss] en David [Benioff] ronden nu het laatste seizoen [van Game of Thrones] af en daarna duiken ze het Star Wars-universum in. Als ze daaruit komen, neem ik aan dat ze bij ons terugkomen," aldus Bloys.

HBO gunt het duo alle tijd die ze nodig hebben. "Het is moeilijk om tegen iemand te zeggen 'Je mag geen Star Wars maken'. Ze houden ervan. Het is een jeugddroom. Dus ze maken dat, herinneren zich dat ze van televisie houden en komen dan terug."

De serie speelt zich na de Amerikaanse burgeroorlog af. Het Zuiden heeft nog altijd zijn vrijheid. Er loert een derde burgeroorlog aan de horizon. Slavernij blijft onderdeel van de sociale orde van de Confederatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-showrunners: Ser Pounce is dood
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-showrunners: Ser Pounce is dood

Helaas...

De bedenkers van Game of Thrones laten weten dat Ser Pounce dood is. De kat van King Tommen was uiterst populair bij de fans, al was het beest maar kort te zien. Nu laten showrunners David Benioff en D.B. Weiss weten dat het beestje een gruwelijke dood gestorven is.

"Cersei haatte de naam 'Ser Pounce' zo erg, dat ze hem niet in leven kon laten," begon Benioff. "Dus bedacht ze haar meest gruwelijke executie. Ser Pounce ging zo gruwelijk dood, dat we dat niet konden laten zien." Waarop Weiss verder ging: "Als je de heel uitgebreide Game of Thrones boxset koopt, vind je de dood van Ser Pounce. Er is een heel aflevering gewijd aan de dood van Ser Pounce."

Natuurlijk is het allemaal maar een grap, maar duidelijk is dat de kat bij de showrunners niet heel geliefd was. "De kat was niet fijn om mee te werken. Er is een reden waarom we op een gegeven moment de zin 'de katten hoeden' bedachten," aldus Benioff. "Waar honden meestal doen wat je van ze vraagt en goed getraind en slim zijn, doen katten waar ze zelf zin in hebben."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Leukste momenten uit kijkcijferkanon 'De Luizenmoeder'
Series / Video/clip/featurette

Leukste momenten uit kijkcijferkanon 'De Luizenmoeder'

Nieuw lied, moslims met humor en 'vingeren'.

Afgelopen zondag trapte De Luizenmoeder het tweede seizoen af, nadat de komedieserie in 2018 al een enorm succes bleek. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen was - zoals te voorspellen - een doorslaand succes. Televizier heeft de drie leukste momenten online gezet!

Het NPO3-programma trok bijna vier miljoen mensen en daarmee was de serie volgens Stichting KijkOnderzoek het absolute kijkcijferkanon van afgelopen zondag. Het zijn een stuk meer kijkers dan het record van seizoen één. Aflevering vier 'Laat ze maar glanzen' van het debuutseizoen trok bijna 3,5 miljoen directe kijkers.

Check hieronder de drie leukste fragmenten (nieuw lied, moslims met humor en 'vingeren'), volgens Televizier.In 2018 won actrice Ilse Warringa (juf Ank) het Gouden Kalf voor de Beste actrice in televisiedrama en tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 de Zilveren Televizierster voor beste acteur/actrice. Eerder dit jaar startte in België een Vlaamse remake onder dezelfde titel. Juf Ank heet in die versie juf Els.

Volgende week zondag volgt de tweede aflevering 'Gezien als Meisje'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.