search
Matthew McConaughey staat open voor meer 'True Detective'
Series / Nieuws

Matthew McConaughey staat open voor meer 'True Detective'

De positieve ervaring en goede ontvangst hebben hem van gedachten doen veranderen.

Niet om iets teveel hoop te scheppen, maar de positieve reacties op True Detective hebben één van de hoofdrolspelers, Matthew McConaughey van gedachten doen veranderen. Eerder vertelde hij nog dat hij zich aangetrokken voelde tot de serie omdat hij maar één seizoen hoefde te maken, maar nu blijkt hij open te staan voor meer.


"De regisseur, Cary Fukunaga, nou, ik was een groot van van Sin Nombre," begon McConaughey zijn verhaal. "Het feit dat die twee, Nic [Pizzolatto, scenarist] en Cary de volledige acht afleveringen maakten? Ik zou banger zijn geweest als ik iets op tv zou moeten doen met verschillende regisseurs en schrijvers. Met één regisseur, één showrunner en één seizoen, voelde het alsof ik een 450 pagina's lange film aan het maken was. […] De kwaliteit van het drama op het kleine scherm is tegenwoordig vaak veel beter dan die op het grote scherm. Ik dacht niet, 'Hoe zullen mensen over mij denken?' Ik dacht, 'Laten we kwaliteit zoeken en dat maken'."

Het maken van één seizoen was altijd wat hij gedacht had. "Als HBO een optie wilde in het contract, om me terug te laten komen voor een tweede of derde seizoen, had ik het niet gedaan. Ik zou niet meegedaan hebben aan iets waarbij ze zeggen, 'We hebben je voor de komende drie jaar'."

Máár: "Ik vond True Detective mooi. De hele serie en de ervaring van het maken. Ik sta open voor nog een seizoen. Op het moment dat we het maakten, keek ik zes maanden vooruit en niet meer dan dat."

Wat dat voor de toekomst betekent is nog onzeker. Van het tweede seizoen weten we dat het draait om drie nieuwe hoofdpersonen. Schrijver Nic Pizzolatto vertelde in een interview zelfs nog dat hij een volledig nieuwe cast had bedacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen