'Game of Thrones' nu populairste HBO-serie ooit

Game of Thrones nu populairste HBO-serie ooit

Gemiddeld 18,4 miljoen kijkers per aflevering.

Jim Pedd, 6 juni 2014 om 12:55

Jarenlang was The Sopranos de meest populaire serie in de geschiedenis van HBO. Nu is er echter een nieuwe koning: Game of Thrones. De serie van het Amerikaanse kabelnetwerk trok gemiddeld 18,4 miljoen kijkers per aflevering. Het record van de serie over de capriolen van maffioso Tony Soprano stond op een gemiddelde van 18,2 miljoen kijkers.
Dat het vierde seizoen van Game of Thrones zoveel kijkers trekt dit seizoen is knap. Gemiddeld werden er in het derde seizoen nog 14,4 miljoen kijkers getrokken en dat zijn er nu dus vier miljoen meer per aflevering. Het laat zien hoe populair de serie is en hoe groot de groeimogelijkheden nog zijn.

De eerstvolgende aflevering is in de Verenigde Staten op 8 juni te zien, een dag later volgt de Nederlandse release van de aflevering. De laatste aflevering van het vierde seizoen is één week later te zien. De Emmy en Golden Globe winnende serie laat zien hoe de edele families van het fictieve continent Westeros continu vechten om de macht. Intriges, seks, geweld, het komt er allemaal in voor.

Game of Thrones is onlangs nog verlengd voor een vijfde en zesde seizoen.


Lees meer over: game of thrones, hbo, record, serie, seizoen vier, miljoenen, the sopranos, tony soprano, best bekeken, emmy, golden globe

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws