search

Ons nieuws van vrijdag 6 juni 2014

Promo poster The CWs 'iZombie'
Series / Posters

Promo poster The CWs 'iZombie'

Liv moet de hersenen van overledenen eten om te overleven.

The CW heeft een promoposter vrijgegeven voor de aankomende serie iZombie, die je onderaan dit bericht kunt bekijken. De serie is bedacht door Chris Roberson en Mike Allred en wordt geproduceerd door Rob Thomas en Diane Ruggiero, die we kennen van Veronica Mars.

In de serie wordt de hoofdrol van Liv gespeeld door Rose McIver. Zij werkt in het kantoor van een lijkschouwer en om haar menselijkheid te behouden, moet zij de hersenen van overleden mensen opeten. Maar op die manier krijgt ze ook hun herinneringen binnen en die kracht gebruikt ze om moorden en andere misdaden op te lossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' nu populairste HBO-serie ooit
Series / Nieuws

'Game of Thrones' nu populairste HBO-serie ooit

Gemiddeld 18,4 miljoen kijkers per aflevering.

Jarenlang was The Sopranos de meest populaire serie in de geschiedenis van HBO. Nu is er echter een nieuwe koning: Game of Thrones. De serie van het Amerikaanse kabelnetwerk trok gemiddeld 18,4 miljoen kijkers per aflevering. Het record van de serie over de capriolen van maffioso Tony Soprano stond op een gemiddelde van 18,2 miljoen kijkers.

Dat het vierde seizoen van Game of Thrones zoveel kijkers trekt dit seizoen is knap. Gemiddeld werden er in het derde seizoen nog 14,4 miljoen kijkers getrokken en dat zijn er nu dus vier miljoen meer per aflevering. Het laat zien hoe populair de serie is en hoe groot de groeimogelijkheden nog zijn.

De eerstvolgende aflevering is in de Verenigde Staten op 8 juni te zien, een dag later volgt de Nederlandse release van de aflevering. De laatste aflevering van het vierde seizoen is één week later te zien. De Emmy en Golden Globe winnende serie laat zien hoe de edele families van het fictieve continent Westeros continu vechten om de macht. Intriges, seks, geweld, het komt er allemaal in voor.

Game of Thrones is onlangs nog verlengd voor een vijfde en zesde seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew McConaughey staat open voor meer 'True Detective'
Series / Nieuws

Matthew McConaughey staat open voor meer 'True Detective'

De positieve ervaring en goede ontvangst hebben hem van gedachten doen veranderen.

Niet om iets teveel hoop te scheppen, maar de positieve reacties op True Detective hebben één van de hoofdrolspelers, Matthew McConaughey van gedachten doen veranderen. Eerder vertelde hij nog dat hij zich aangetrokken voelde tot de serie omdat hij maar één seizoen hoefde te maken, maar nu blijkt hij open te staan voor meer.

"De regisseur, Cary Fukunaga, nou, ik was een groot van van Sin Nombre," begon McConaughey zijn verhaal. "Het feit dat die twee, Nic [Pizzolatto, scenarist] en Cary de volledige acht afleveringen maakten? Ik zou banger zijn geweest als ik iets op tv zou moeten doen met verschillende regisseurs en schrijvers. Met één regisseur, één showrunner en één seizoen, voelde het alsof ik een 450 pagina's lange film aan het maken was. […] De kwaliteit van het drama op het kleine scherm is tegenwoordig vaak veel beter dan die op het grote scherm. Ik dacht niet, 'Hoe zullen mensen over mij denken?' Ik dacht, 'Laten we kwaliteit zoeken en dat maken'."

Het maken van één seizoen was altijd wat hij gedacht had. "Als HBO een optie wilde in het contract, om me terug te laten komen voor een tweede of derde seizoen, had ik het niet gedaan. Ik zou niet meegedaan hebben aan iets waarbij ze zeggen, 'We hebben je voor de komende drie jaar'."

Máár: "Ik vond True Detective mooi. De hele serie en de ervaring van het maken. Ik sta open voor nog een seizoen. Op het moment dat we het maakten, keek ik zes maanden vooruit en niet meer dan dat."

Wat dat voor de toekomst betekent is nog onzeker. Van het tweede seizoen weten we dat het draait om drie nieuwe hoofdpersonen. Schrijver Nic Pizzolatto vertelde in een interview zelfs nog dat hij een volledig nieuwe cast had bedacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Orange Is the New Black' met 'Arrested Development' credits
Series / Trailer

Teaser 'Orange Is the New Black' met 'Arrested Development' credits

Een slimme manier van Netflix om meer kijkers te krijgen.



Hierboven vind je een nieuwe trailer van het tweede seizoen van Orange Is the New Black, de Netflix-komedie van Jenji Kohan. Wat meteen opvalt is dat er in de promo gebruik wordt gemaakt van de begincredits van de hitserie Arrested Development.

De dertien nieuwe afleveringen, die allemaal tegelijkertijd te bekijken zijn, zetten het verhaal van Piper Chapman (Taylor Schilling) voort. Zij wordt opgepakt voor een misdrijf dat ze tien jaar geleden pleegde. Destijds vervoerde ze geld voor een drugs dealende vriendin en nu moet Piper dus een straf uitzitten van vijftien maanden.

De serie is gebaseerd op het boek Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison van Piper Kerman, die met Chapman een gefictionaliseerde versie van zichzelf bedacht. Naast Schilling bestaat de rest van de cast uit Jason Biggs, Laura Prepon, Kate Mugrew, Danielle Brooks, Uzo Aduba, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Laverne Cox, Michael Harney, Samira Wiley, Yael Stone en Lorraine Toussaint.

Het volledige tweede seizoen gaat op 6 juni in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Penny Dreadful' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'Penny Dreadful' krijgt tweede seizoen

Showtime ziet het wel zitten met dit Victoriaanse horrorverhaal.

Horrorserie Penny Dreadful van televisiezender Showtime gaat een tweede seizoen krijgen. Het eerste seizoen loopt nog in de Verenigde Staten, maar de kijkcijfers zijn voor Showtime genoeg reden om nog een tweede seizoen te bestellen. Wanneer dit te zien zal zijn, is niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk over een jaar pas het geval zijn.

In de serie werken spiritualist Vanessa Ives (Eva Green), avonturier Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton) en de Amerikaanse scherpschutter Ethan Chandler (Josh Hartnett) samen tegen een vampierdreiging. Tegelijk blijkt hun collega Victor Frankenstein (Harry Treadaway) een geheim te hebben dat schadelijk kan zijn voor hen allemaal.

Wanneer en of de serie naar Nederland komt, is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.