'Lord of the Rings' speelt zich in Second Age af

'Lord of the Rings' speelt zich in Second Age af

Wanneer speelt de serie zich waarschijnlijk af?

Jim Pedd, 8 maart 2019 om 10:06

De Lord of the Rings-serie die straks op Amazon Prime te zien is, ligt nog ver in de toekomst. Maar Amazon is wel alvast bezig met de marketing van de serie. De afgelopen weken heeft men op Twitter een kaart van Midden-Aarde, het fictieve continent waar de boel zich afspeelt, geplaatst. Die is steeds verder ingevuld en dat geeft de nodige aanwijzingen rond de serie.
De serie speelt zich af tijdens de derde era van Midden-Aarde. Dat is ruwweg 2.000 jaar na het oorspronkelijke verlies van Sauron en een kleine 1.000 jaar voor de gebeurtenissen in The Hobbit en The Lord of the Rings. Op de kaart zijn allerlei belangrijke locaties te zien. Denk daarbij aan het fort Barad-dûr van Sauron, maar ook steden uit Gondor, waaronderMinas Ithil, Minas Anor, evenals Osgiliath en het fort Amon Sûl. Dat Gondor zo’n groot koninkrijk os, wijst erop dat de serie zich tijdens de derde era afspeelt.

Volgens de nieuwste geruchten speelt de serie zich af rond de wederopstanding van de Witch-king of Angmar, die ruwweg 1.000 jaar na het verlies van Sauron plaatsvindt. De Witch-king vestigt het koninkrijk Angmar en voert oorlog tegen nabijgelegen gebieden.

Vermoedelijk zullen in de serie ook nieuwe personages voorkomen, waaronder voorgangers van Aragorn en elfen als Glorfindel. Tegelijk is het wel mogelijk dat personages als Gandalf en de Blue Wizards, evenals Elrond, in de serie voorkomen.

Bron: LOTR

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Amazon Prime

Populair nieuws