search

Ons nieuws van vrijdag 8 maart 2019

Dvd review derde seizoen 'The Last Kingdom'
Series / Blu-ray Review

Dvd review derde seizoen 'The Last Kingdom'

Uhtred of Bebbanburg is er weer!

Bedenker: Debbie Horsfield | Cast: Alexander Dreymon (Uhtred of Bebbanburg), David Dawson (King Alfred), Tobias Santelmann (Ragnar the Younger), Emily Cox (Brida), Joseph Millson (Ælfric), Simon Kunz (Odda the Elder), e.a. | Jaar:: 2015 - heden | Tv-uitzending: Netflix

Sinds seizoen drie is de historische actieserie The Last Kingdom geen BBC-serie meer. Na een samenwerking bij seizoen twee nam Netflix de serie over en in november zette de betaalzender het tiendelige derde seizoen online. Over kijkcijfers is uiteraard weinig bekend, maar de ontvangst onder de kijkers bleek weer uitstekend.

Onlangs bracht Universal Pictures het derde seizoen van The Last Kingdom uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijf en de inhoud daarvan. Eerst de trailer.



In het derde seizoen begint de tijd te dringen voor Koning Alfred om de koninkrijken te herenigen. Zijn gezondheid gaat achteruit en zijn opvolging is onzeker, waardoor Alfred onze held Uhtred inschakelt om hem te verzekeren dat zijn jonge zoon Edward de volgende koning wordt. Ondertussen bewegen donkere krachten zich rond Uhtred en wanneer de Deense krijgsheer Bloodhair aanvalt, moet Uhtred de strijdkrachten van Wessex ten aanval sturen. Uhtred neemt Bloodhair zijn mysterieuze geliefde gevangen: de onvoorspelbare tovenares Skade. Zij spreekt een vloek uit over hem waardoor zijn wereld wordt verwoest door het noodlot.



Dvd: The Last Kingdom - seizoen 3 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 52 minuten | Release: februari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083180904 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd uitgave van het derde seizoen van The Last Kingdom zitten verpakt in een standaard Dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen of extra's.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave van Universal doet het sterk in de scherpte en de kleurweergave. Ook de donkere scènes doen het nog heel redelijk en dat is uiteraard fijn bij een serie die in donkere scènes worden belicht door wat kaarslicht (en bijschijners). Minder is de kartelvorming. Voor de die-hard fan zal het balen zijn dat de Blu-ray uitgave niet is verschenen. Daarvoor moet je een buitenlandse uitgave kiezen of gewoon een Netflix-abonnement afsluiten. De geluidstrack is dolby digital 5.1 en die doet wat deze moet doen.

Bonusmateriaal
Weinig extra's op deze uitgave. Op de vierde en laatste schijf staat de featurette 'The Batlles of the Last Kingdom Season 3'. De titel geeft al aan wat we te zien krijgen: slagvelden! Met de nodige video's met interviews en beelden van achter de schermen. Het blijft toch grappig om iemand van de productie in een sportvestje over het slagveld te zien lopen. Het wordt duidelijk dat er heel wat figuranten meededen tijdens de matpartijen.

Netflix gaat voor seizoen 4
Eind verleden jaar kondigde Netflix het vierde seizoen aan. Het blijft jammer om niet te kunnen zien hoeveel mensen naar content van Netflix kijken, vooral omdat The Last Kingdom zeker niet de goedkoopste productie is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
GRRM gemengde gevoelens over finale 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

GRRM gemengde gevoelens over finale 'Game of Thrones'

De schrijver weet het nog niet zo goed.

Schrijver George R.R. Martin heeft gemengde gevoelens over de finale van Game of Thrones. Hij laat aan Entertainment Weekly weten dat het een ongelofelijke ervaring is geweest. "En bijna alles is geweldig geweest. Natuurlijk had ik liever gehad dat de boeken af waren geweest voor de serie. Dit had ik nooit verwacht."

Maar het mocht niet zo zijn en aan het laatste seizoen heeft Martin weinig meegewerkt. "Ik heb de scenario's van de laatste seizoenen niet gelezen en de set niet bezocht omdat ik druk werk aan Winds of Winter. Ik weet een paar van de dingen. Maar er zijn heel veel verhaallijnen die ze zelf bedacht hebben. Natuurlijk hebben ze mij ook jaren geleden ingehaald. En dus zijn er belangrijke verschillen."

Welke verschillen het zijn is nog maar de vraag. Wel weten we dat Martin ooit vertelde hoe de franchise moet eindigen en dat is door de showrunners van de HBO-serie gebruikt om het einde vorm te geven. Vanaf 14 april is het laatste seizoen te zien en zes weken later is het voorbij.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adrienne Barbeau keert terug naar het moeras van 'Swamp Thing'
Series / Nieuws

Adrienne Barbeau keert terug naar het moeras van 'Swamp Thing'

De actrice was in 1982 al eens te zien naast het moerasmonster in Wes Cravens verfilming van de stripreeks.

Adrienne Barbeau, de actrice die de vrouwelijke hoofdrol speelde in Wes Cravens Swamp Thing-film uit 1982, keert terug naar de moerassige wereld van het personage in een nieuwe tv-serie voor DC Universe.

Barbeau onthulde het nieuws zelf via een tweet. Swamp Thing is na Titans en Doom Patrol de derde serie die exclusief is te streamen via DC Universe. Welke rol Barbeau precies zal spelen, is nog onbekend.

Naast de eerder genoemde Barbeau zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor o.a. Andy Bean (als Alec Holland), Will Patton (als Avery Sutherland), Crystal Reed (als Abby Arcane), Maria Sten (als Liz Tremayne), Jeryl Prescott (als Madame Xanadu), Jennifer Beals (als sheriff Lucilia Cable) en Virginia Madsen (als Maria Sunderland). Derek Mears zal op zijn buurt het titulaire monster spelen.

Len Wiseman zal de eerste aflevering regisseren van de serie, die in 2019 wordt verwacht. Wiseman zal daarnaast samen met gerenommeerd regisseur James Wan produceren. De serie is voornamelijk gebaseerd op Alan Moore's iconiche stripreeks over het moerasmonster.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ridley Scott produceert FX-misdaadserie 'The Cartel'
Series / Nieuws

Ridley Scott produceert FX-misdaadserie 'The Cartel'

Het betreft een verfilming van Don Winslows befaamde boekenreeks.

FX Networks heeft de rechten gescoord van Don Winslows bejubelde [i}Cartel[/i]-trilogie. Het netwerk zal er een grootse tv-serie van maken, die gebaseerd is op de boeken The Power of the Dog uit 2005, vervolg The Cartel uit 2015 en het onlangs gepubliceerde The Border.

Het drieluik gaat over een DEA-agent genaamd Art Keller, die de strijd tegen de voortdurende oorlog tegen drugs aanvoert. De focus ligt met name op de persoonlijke strijd tussen Keller en Mexicaanse drugasbaas Adan Berrera.

Winslow en Shane Salerno doen dienst als uitvoerend producenten van de serie. Salerno zal tevens meeschreven aan de pilot-aflevering. Binnenkort zal er een vaste scenarist en showrunner worden aangekondigd. Ridley Scott werkte recent nog aan een filmversie van The Cartel met David Scarpa als scenarist, maar dat idee is nu van de tafel. Scott zal de serie overigens produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple wil positief beeld van technologie in series
Series / Nieuws

Apple wil positief beeld van technologie in series

Opvallend nieuws over de streamingdienst van Apple.

Apple werkt druk aan een eigen streamingdienst. Die zou eigenlijk deze maand live moeten gaan, maar dat is vertraagd. Dat komt naar het schijnt vooral doordat de streamingdienst onder grote controle van Apple staat. Onder meer CEO Tim Cook geeft veel uitgebreide feedback.

Volgens de New York Post geeft de CEO heel wat opvallend commentaar:


"Een van de herhaalde aantekeningen van de CEO is: 'wees eens niet zo gemeen!'. Cook, 58, wil vooral familievriendelijke content hebben. Maar de techgigant heeft ook andere content aan zich voorbij laten gaan, waaronder rond mogelijk controversiële onderwerpen als religie of de negatieve gevolgen van technologie. Er moet een positief beeld geschetst worden rond technologie."
Het is niet duidelijk in hoeverre dat een broodje-aapverhaal is weten we niet, maar de kans is groot dat Apple inderdaad bepaalde eisen stelt aan zijn content. Het bedrijf heeft een bepaald beeld hoog te houden, waar Netflix bijvoorbeeld juist voor een heel ander idee gaat en makers alle vrijheid van de wereld geeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' speelt zich in Second Age af
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' speelt zich in Second Age af

Wanneer speelt de serie zich waarschijnlijk af?

De Lord of the Rings-serie die straks op Amazon Prime te zien is, ligt nog ver in de toekomst. Maar Amazon is wel alvast bezig met de marketing van de serie. De afgelopen weken heeft men op Twitter een kaart van Midden-Aarde, het fictieve continent waar de boel zich afspeelt, geplaatst. Die is steeds verder ingevuld en dat geeft de nodige aanwijzingen rond de serie.

De serie speelt zich af tijdens de derde era van Midden-Aarde. Dat is ruwweg 2.000 jaar na het oorspronkelijke verlies van Sauron en een kleine 1.000 jaar voor de gebeurtenissen in The Hobbit en The Lord of the Rings. Op de kaart zijn allerlei belangrijke locaties te zien. Denk daarbij aan het fort Barad-dûr van Sauron, maar ook steden uit Gondor, waaronderMinas Ithil, Minas Anor, evenals Osgiliath en het fort Amon Sûl. Dat Gondor zo'n groot koninkrijk os, wijst erop dat de serie zich tijdens de derde era afspeelt.


Volgens de nieuwste geruchten speelt de serie zich af rond de wederopstanding van de Witch-king of Angmar, die ruwweg 1.000 jaar na het verlies van Sauron plaatsvindt. De Witch-king vestigt het koninkrijk Angmar en voert oorlog tegen nabijgelegen gebieden.

Vermoedelijk zullen in de serie ook nieuwe personages voorkomen, waaronder voorgangers van Aragorn en elfen als Glorfindel. Tegelijk is het wel mogelijk dat personages als Gandalf en de Blue Wizards, evenals Elrond, in de serie voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Picard-serie krijgt titel!
Series / Nieuws

Picard-serie krijgt titel!

Maak je borst maar nat voor Star Trek: Destiny.

Langzaamaan wordt er meer bekend over de serie die CBS All Access in ontwikkeling heeft rond Jean-Luc Picard. Vandaag lijkt de titel onthuld te zijn. Production Weekly meldt dat de opnames op 14 april van start gaan onder de werktitel Drawing Room. Maar nu lijkt de serie ook een formele titel te hebben gekregen.

Production Weekly voegt namelijk aan zijn bericht toe dat de serie Star Trek: Destiny gaat heten. Opvallend is dat Destiny een van de zes titels is die CBS reserveerde in 2018 voor Star Trek-gerelateerde projecten. Andere titels die we voorbij hoorden komen zijn:


Star Trek: Lower Decks: voor een animatieserie rond de Starfleet-leden op lagere dekken
Star Trek: Ceti Alpha V: voor de miniserie rond Khan
Starfleet Academy: voor een serie rond de leerschool van Starfleet
Daaronder viel dus ook Destiny en nu lijkt die titel een thuis te hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Morrison in nieuw medisch drama van CBS
Series / Nieuws

Jennifer Morrison in nieuw medisch drama van CBS

Helemaal nieuw is het genre voor Morrison uiteraard niet...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Ongeveer twee jaar nadat actrice 'Jennifer Morrison' het ABC-drama 'Once Upon a Time' verliet maakt ze zich op voor een nieuwe belangrijke rol in een medisch drama van CBS. Het gaat hierbij uiteraard om 'Under the Bridge'. Jerry Bruckheimer werd aangesteld als executive producer voor de pilot.

Morrison zal in de serie de rol vertolken van 'Caitlin Lancaster'. Lancaster is een chirurge welke wordt gedwongen om terug aan het werk te gaan nadat ze er eerder zelf voor had gekozen om een sabbatjaar in te plannen. Ze heeft deze keuze gemaakt nadat haar man werd belet om nog langer het beroep van arts uit te oefenen. Morrison vervoegt de cast welke naast haar ook bestaat uit David Ajala (bekend van 'Nightflyers').

Helemaal nieuw is het medisch drama genre voor Morrison natuurlijk niet. In het verleden was ze dan ook reeds te zien in de serie 'House'. Wij kijken er alvast naar uit om haar ook aan het werk te zien in 'Under the Bridge'!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.