search
Michael Gambon gecast in J.K. Rowling miniserie 'The Casual Vacancy'
Series / Nieuws

Michael Gambon gecast in J.K. Rowling miniserie 'The Casual Vacancy'

De 'Harry Potter'-acteur mag zich opmaken voor de hoofdrol in de HBO-serie.

Michael Gambon, de man achter het personage Dumbledore in de Harry Potter films, zal binnenkort te zien zijn in The Casual Vacancy, een minieserie gebaseerd op (alweer) een boek van J.K. Rowling. De serie van HBO en de BBC had al een cast bestaande uit o.a. Julia McKenzie (Notes on a Scandal), Rory Kinnear (Skyfall), Monica Dolan (Sightseers) en Richard Glover (A Field in England).


Het boek speelt zich af in een klein en schijnbaar idyllisch Engels dorpje, met een mooi marktplein en een oude abdij. Achter de mooie façade schuilt echter gevaar: er heerst oorlog tussen de rijken en de armen, tieners voeren strijd tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten en leraren tegen hun studenten.

Gambon speelt Howard Mollison, eigenaar van een lokale eettent. Zijn vrouw Shirley wordt neergezet door McKenzie en hun zoon en schoondochter worden gespeeld door respectievelijk Rufus Jones en Keeley Hawes. The Casual Vacancy, bestaande uit drie delen van een uur, wordt geregisseerd door Jonny Campbell (Eric & Ernie) met een script van Sarah Phelps (EastEnders).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen