search
Dvd review derde seizoen 'The Last Kingdom'
Series / Blu-ray Review

Dvd review derde seizoen 'The Last Kingdom'

Uhtred of Bebbanburg is er weer!

Bedenker: Debbie Horsfield | Cast: Alexander Dreymon (Uhtred of Bebbanburg), David Dawson (King Alfred), Tobias Santelmann (Ragnar the Younger), Emily Cox (Brida), Joseph Millson (Ælfric), Simon Kunz (Odda the Elder), e.a. | Jaar:: 2015 - heden | Tv-uitzending: Netflix

Sinds seizoen drie is de historische actieserie The Last Kingdom geen BBC-serie meer. Na een samenwerking bij seizoen twee nam Netflix de serie over en in november zette de betaalzender het tiendelige derde seizoen online. Over kijkcijfers is uiteraard weinig bekend, maar de ontvangst onder de kijkers bleek weer uitstekend.

Onlangs bracht Universal Pictures het derde seizoen van The Last Kingdom uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijf en de inhoud daarvan. Eerst de trailer.In het derde seizoen begint de tijd te dringen voor Koning Alfred om de koninkrijken te herenigen. Zijn gezondheid gaat achteruit en zijn opvolging is onzeker, waardoor Alfred onze held Uhtred inschakelt om hem te verzekeren dat zijn jonge zoon Edward de volgende koning wordt. Ondertussen bewegen donkere krachten zich rond Uhtred en wanneer de Deense krijgsheer Bloodhair aanvalt, moet Uhtred de strijdkrachten van Wessex ten aanval sturen. Uhtred neemt Bloodhair zijn mysterieuze geliefde gevangen: de onvoorspelbare tovenares Skade. Zij spreekt een vloek uit over hem waardoor zijn wereld wordt verwoest door het noodlot.Dvd: The Last Kingdom - seizoen 3 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 52 minuten | Release: februari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083180904 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd uitgave van het derde seizoen van The Last Kingdom zitten verpakt in een standaard Dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen of extra's.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave van Universal doet het sterk in de scherpte en de kleurweergave. Ook de donkere scènes doen het nog heel redelijk en dat is uiteraard fijn bij een serie die in donkere scènes worden belicht door wat kaarslicht (en bijschijners). Minder is de kartelvorming. Voor de die-hard fan zal het balen zijn dat de Blu-ray uitgave niet is verschenen. Daarvoor moet je een buitenlandse uitgave kiezen of gewoon een Netflix-abonnement afsluiten. De geluidstrack is dolby digital 5.1 en die doet wat deze moet doen.

Bonusmateriaal
Weinig extra's op deze uitgave. Op de vierde en laatste schijf staat de featurette 'The Batlles of the Last Kingdom Season 3'. De titel geeft al aan wat we te zien krijgen: slagvelden! Met de nodige video's met interviews en beelden van achter de schermen. Het blijft toch grappig om iemand van de productie in een sportvestje over het slagveld te zien lopen. Het wordt duidelijk dat er heel wat figuranten meededen tijdens de matpartijen.

Netflix gaat voor seizoen 4
Eind verleden jaar kondigde Netflix het vierde seizoen aan. Het blijft jammer om niet te kunnen zien hoeveel mensen naar content van Netflix kijken, vooral omdat The Last Kingdom zeker niet de goedkoopste productie is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen