Tv-serie op Blu-Ray: The Legacy (seizoen 1)

Tv-serie op Blu-Ray: The Legacy (seizoen 1)

Anders dan die andere Deense toppers The Killing en Borgen, maar minstens zo goed!

Bram de Groot, 8 juni 2014 om 16:11

Bedenker: Maya Ilsøe | Cast: Trine Dyrholm (Gro Grønnegaard), Jesper Christensen (Thomas Konrad), Marie Bach Hansen (Signe Larsen), Carsten Bjørnlund (Frederik Grønnegaard), Mikkel Boe Følsgaard (Emil Grønnegaard), e.a. | Uitzending serie: 2014 | Tv-release: 1 januari 2014 (DR)
Eerder scoorden de Deense series The Killing (Forbrydelsen) en Borgen al enorme successen in het thuisland en de rest van de wereld. De onlangs verschenen 'opvolger' The Legacy (Arvingerne), wederom van de publieke Deense zender DR, deed het in het thuisland nog wat beter met een marktaandeel van maar liefst 60%. De dramaserie werd geproduceerd door Piv Bernth, die eerder een Emmy en BAFTA won voor The Killing, en de eerste drie afleveringen werden geregisseerd door Pernilla August, de Deens actrice die ooit de rol van Shmi Skywalker speelde in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) en Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002).

Het tiendelige The Legacy, met muziek van onder meer The Cardigans, noteerde gemiddeld 1,7 miljoen kijkers. Hiermee was het één van de best bekeken programma's ooit in Denemarken. Net als de eerdere toppers is de serie verkocht aan vele andere landen. Voor Nederland is de serie aangekocht door NPO en het verschijnt dit najaar via de NTR op tv. Onlangs kwam het eerste seizoen uit op een basic, maar nette Blu-Ray uitgave.

Seizoen 1
Op haar landgoed op het Deense platteland leidt de wereldvermaarde kunstenares Veronika Grønnegaard al sinds de wilde jaren ‘60 een excentriek en kleurrijk leven. Haar vier kinderen hebben elk op hun eigen manier de gevolgen van een vrijzinnige en chaotische jeugd ondervonden. Wanneer hun moeder sterft, komen ze allemaal samen om de erfenis te regelen. Veronika laat echter heel haar landgoed na aan slechts één van haar kinderen. Wat een vlotte en vredige regeling had moeten worden, mondt uit in een pijnlijk proces waarbij geheimen, spanningen en leugens langzaam maar zeker aan de oppervlakte komen.


Dvd: The Legacy - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Deens DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 5425019007973 | Release: mei 2013 | Ook verkrijgbaar op Dvd | Met dank aan: Lumière

De drie schijven van deze Blu-Ray-uitgave van The Legacy S1 zitten verpakt in standaard Blu-Ray keepkase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De hoes geeft geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Het valt Lumière uiteraard te prijzen dat zij deze serie in een High Definition-uitgave heeft uitgegeven. Hiermee krijgt de fraaie dramaserie het scherpste beeld dat het kan hebben. En dit pakt ook prima uit, zoals we van de distributeur gewend zijn.

Geen extra's
Lumière heeft helaas geen extra's toegevoegd aan deze Blu-Ray uitgave.

Conclusie: Krachtig eerste seizoen van deze nieuwe Deense topserie. En gelukkig op Blu-Ray!
The Legacy / Arvingerne is een heel andere serie dan de 'voorgangers' The Killing en Borgen, maar dit maakt het drama zeker niet minder goed. Het is zelfs in bepaalde opzichten sterker door knap acteerwerk en een pakkend verhaal. Het eerste seizoen is eigenlijk een dikke must-see. Ondertussen heeft DR een tweede seizoen aangekondigd en het zou erg vreemd zijn als deze topper op den duur geen Amerikaanse remake krijgt, hoe onnodig dat ook klinkt.

De Blu-Ray uitgave van The Legacy is redelijk basic, al valt het Lumière te prijzen dat zij deze niet-Amerikaanse serie een Blu-Ray release heeft gegeven. Ondanks het ontbreken van de extra's, is het beeld en geluid van een prima kwaliteit.

Lees meer over: review, bluray, dvd, the legacy, dr, deens, Arvingerne, recensie, 2014, npo, ntr, najaar, tv, serie, seizoen 1, seizoen 2

Informatie over de serie: Arvingerne

Populair nieuws