search
Première vierde seizoen 'Billions' opgedragen aan Dennis Shields
Series / Nieuws

Première vierde seizoen 'Billions' opgedragen aan Dennis Shields

Shields had een hechte band met Brian Koppelman.

Geoffrey Ketels

Bij aanvang van het nieuwe (vierde) seizoen van de serie 'Billions' op Showtime werd duidelijk dat de première aflevering werd opgedragen aan Dennis Shields. Shields stierf in augustus vorig jaar en was goed bevriend met de co-creator van de serie, namelijk 'Brian Koppelman'. Aan het einde van de eerste aflevering van het vierde seizoen verschijnt dan ook de bekende tekst "In memory of Dennis Shields".


Shields overleed vorig jaar aan een overdosis drugs en was amper 51 jaar oud. Shields verscheen regelmatig in het nieuws, niet in het minst omdat hij een relatie had met 'Real Housewives of New York City' ster Bethenny Frankel. Op het ogenblik dat het overlijden van Shields bekend werd gemaakt werd er door Koppelman het volgende bericht via Twitter de wereld ingestuurd:

"Dennis Shields, welke deze ochtend is overleden, was mijn beste vriend voor 30 jaar. Hij was één van de slimste, meest genereuze mensen die ik ooit heb ontmoet. Hij was bovendien ook één van de beste verhaal vertellers op deze planeet. Ik hield van hem en van zijn familie".

Koppelman had bovendien nog aangegeven dat Shields een grote impact heeft gehad op zijn werk in Hollywood. De schrijver-producer verwees bovendien ook naar de kleine rol die Shields had in zijn 2009 film 'The Girlfriend Experience'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen