search

Ons nieuws van maandag 18 maart 2019

Nieuwe naam voor 'Game of Thrones' prequel!
Series / Nieuws

Nieuwe naam voor 'Game of Thrones' prequel!

De opnames starten snel.

Volgende maand trapt het laatste seizoen van Game of Thrones af en als die zes afleveringen zijn verschenen, moeten de fans van Westeros en omgeving nog een flinke tijd wachten op iets nieuws. Binnenkort starten de opnames voor de prequelserie.

Nu is bekend geworden dat actrice Miranda Richardson, vooral bekend van haar rol als Rita Skeeter in de Harry Potter-films, een aandeel zal hebben in de serie die zie vele duizenden jaren voor Game of Thrones afspeelt. Dit nieuws meldt TVLine.

Er zijn al flink wat namen aangetrokken voor de GOT-prequel, met onder meer Naomi Watts, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp en Toby Regbo.

De regie van de pilot ligt in handen van S.J. Clarkson (The Defenders, Jessica Jones) en er is een verhaal geschreven door auteur George R.R. Martin en Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman). Mogelijk in 2020 te zien op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Première vierde seizoen 'Billions' opgedragen aan Dennis Shields
Series / Nieuws

Première vierde seizoen 'Billions' opgedragen aan Dennis Shields

Shields had een hechte band met Brian Koppelman.

Geoffrey Ketels

Bij aanvang van het nieuwe (vierde) seizoen van de serie 'Billions' op Showtime werd duidelijk dat de première aflevering werd opgedragen aan Dennis Shields. Shields stierf in augustus vorig jaar en was goed bevriend met de co-creator van de serie, namelijk 'Brian Koppelman'. Aan het einde van de eerste aflevering van het vierde seizoen verschijnt dan ook de bekende tekst "In memory of Dennis Shields".

Shields overleed vorig jaar aan een overdosis drugs en was amper 51 jaar oud. Shields verscheen regelmatig in het nieuws, niet in het minst omdat hij een relatie had met 'Real Housewives of New York City' ster Bethenny Frankel. Op het ogenblik dat het overlijden van Shields bekend werd gemaakt werd er door Koppelman het volgende bericht via Twitter de wereld ingestuurd:

"Dennis Shields, welke deze ochtend is overleden, was mijn beste vriend voor 30 jaar. Hij was één van de slimste, meest genereuze mensen die ik ooit heb ontmoet. Hij was bovendien ook één van de beste verhaal vertellers op deze planeet. Ik hield van hem en van zijn familie".

Koppelman had bovendien nog aangegeven dat Shields een grote impact heeft gehad op zijn werk in Hollywood. De schrijver-producer verwees bovendien ook naar de kleine rol die Shields had in zijn 2009 film 'The Girlfriend Experience'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen voor 'American Gods'!
Series / Nieuws

Derde seizoen voor 'American Gods'!

Goed nieuws voor de fans!

Starz geeft serie American Gods een derde seizoen. En een nieuwe showrunner: Jesse Alexander kan daarmee na een seizoen alweer opstappen. Alhoewel hij vorig jaar al enigszins verwijderd was. Maar het verhaal ligt iets ingewikkelder dan dat: vorig jaar werd Alexander in essentie namelijk ontslagen, al staat zijn naam nog onder dit seizoen.

Variety meldt dat Charles 'Chic' Eglee de showrunner is van het nieuwe seizoen. Daar is bedenker Neil Gaiman blij mee: "Ik vind het geweldig dat American Gods een derde seizoen krijgt, en nog beter dat ik mag werken met Chic Eglee. Chic is de beste partner-in-crime. We hebben al weken aan het seizoen gewerkt en ik ben blij dat hij de American Gods-toorts naar glorie mag dragen."

Dat het seizoen nu al vernieuwd is, komt enigszins als een verrassing. Het seizoen kent pas één aflevering en die werd gemengd ontvangen. Maar voor Starz is het goed genoeg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthulling 'The Witcher' nabij?
Series / Nieuws

Onthulling 'The Witcher' nabij?

Of moeten we echt nog heel lang wachten op een nieuw beeld.

Recent kregen we al onze eerste blik op acteur Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher. Maar dat was een test shot en dus nog niet echte werk. Dat is precies wat showrunner Lauren S. Hissrich omschrijft in een nieuw bericht op Twitter. Het is nog wachten op een onthulling, maar allicht komt die er snel aan.


De serie draait om Geralt, een Witcher. Hij is een gemuteerde monsterjager, die worstelt met het vinden van zijn plek in een wereld waarin mensen vaak gruwelijkere beesten zijn dan de monsters waar hij op jaagt. Acht afleveringen krijgt het eerste seizoen van de serie, die naar verluidt eenzelfde schaalgrootte heeft als de Lord of the Rings.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen