Dvd review 'NCIS' - alweer 15 jaar oud!

Dvd review 'NCIS' - alweer 15 jaar oud!

Leroy Jethro Gibbs en zijn 50 regels.

Bram de Groot, 24 maart 2019 22:30

Bedenker: Donald P. Bellisario | Don McGill | Cast: Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), Anthony DiNozzo (Michael Weatherly), Abby Sciuto (Pauley Perrette), Donald "Ducky" Mallard (David McCallum), Timothy McGee (Sean Murray) e.a. | Uitzending serie: 2003 - heden | Tv-zenders: CBS
Met zijn 50 regels houdt Mark Harmons Leroy Jethro Gibbs het al een flinke tijd uit. De serie NCIS is al 354 afleveringen oud, en startte in 2003. Het kijkcijferkanon van CBS weet nog altijd meer dan tien miljoen liefhebbers te trekken en het 24-delige zestiende seizoen gaat ondertussen richting het einde.

Onlangs verscheen via Universal seizoen 15 uit op Dvd, met heel wat extra's. Hieronder eerst een tv-trailer en de synopsis.


In het 15e seizoen gaat het team verder met de zoektocht in de jungles van Paraguay naar speciaal agenten Leroy Jethro Gibbs en Timothy McGee, maar draait de wereld ook verder in Washington, D.C. Het team krijgt versterking van speciaal agent Maria Bello en forensisch psycholoog Jacqueline Sloane om onder andere een verdachte zelfmoord op te lossen, een speciale beveiligingsmissie uit te voeren en criminelen op te sporen die de Verenigde Staten bedreigen.Uitgave: NCIS - Seizoen 15 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 24 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083168315 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het 15e seizoen van NCIS zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de titels en (Engelstalige) synopsissen van de afzonderlijke 24 afleveringen aangegeven. Ook staat duidelijk vermeld waar welk bonusmateriaal is terug te vinden. Een compacte, maar complete uitgave zoals graag wordt aangetroffen.

Beeld en geluid
Met zes schijven en een totale speelduur van bijna 1000 minuten kunnen de fans er weer flink tegenaan. Van de NCIS-series verschijnen in Nederland geen Blu-ray uitgaven, dus het blijft bij een Standard Definition-weergave. Deze pakt redelijk uit, maar het geheel komt zeker niet boven het gemiddelde uit. De serie is ook duidelijk snel opgenomen, met vaak een wat standaard aanpak. Filmisch wordt het beeld dus niet en daarmee wordt het wat soap-achtig. Desondanks is de weergave niet slecht. Dit geldt ook voor de verder platte geluidstrack, een dolby digital 5.1 spoor. Uiteraard is er Nederlandse ondertiteling, ook bij onderstaande extra's.

Opnieuw veel extra's
De uitgaven van NCIS krijgen altijd de nodige extra's mee, ook nu weer. Naast een paar afleveringen met audiocommentaar zijn er ook heel wat featurettes over onder meer de visuele weereffecten (Make It Rain), de slechterik Gabriel Hicks (Friends & Enemies), actrice Maria Bello (Hello Jack Sloane: Maria Bello Joins the Cast) en het vijftienjarige bestaan (NCIS At 15). Daarnaast is er ook een Q&A met David McCallum en een algemenere blik op seizoen 15 met NCIS: Inside season 15.

Seizoen 17 nog niet officieel
Seizoen 16 wordt op dit moment uitgezonden door CBS. De reeks van 24 afleveringen wordt afgerond op 21 mei. De kijkcijfers zijn weer iets gedaald ten opzichte van seizoen 15, maar dit mag de pret waarschijnlijk niet drukken. Daarnaast zijn er nog de spin-offs die ook prima draaien. Een zeventiende seizoen lijkt nog niet officieel aangekondigd. Hieronder een promo van het recente seizoen.


Lees meer over: dvd, review, recensie, NCIS, seizoen 15, Leroy Jethro Gibbs, Anthony DiNozzo, Abby Sciuto

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws