Eerste seizoen 'SEAL Team' van CBS is actierijk! [Dvd]

Eerste seizoen 'SEAL Team' is actierijk [Dvd]

Met namen als David Boreanaz, Max Thieriot en Jessica Paré

Bram de Groot, 6 april 2019 17:09

Bedenker: Benjamin Cavell | Cast: David Boreanaz (Master Chief Special Warfare Operator Jason Hayes), Max Thieriot (Special Warfare Operator Clay Spenser), Jessica Paré (Officer Amanda "Mandy" Ellis), Neil Brown Jr. (Senior Chief Special Warfare Operator Raymond "Ray" Perry), A. J. Buckley (Special Warfare Operator Sonny Quinn), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: CBS
Series rond een politie-/onderzoeksteam zijn hot en waarom dan ook niet een serie over een Navy SEALs-team? Ondanks dat dit niet de eerste keer is, probeert CBS sinds 2017 een succes te maken van SEAL Team, met namen als David Boreanaz, Max Thieriot en Jessica Paré. Of de actierijke serie een lange adem zal hebben, valt voorlopig te betwijfelen.

Onlangs verscheen via Universal het eerste seizoen op Dvd, met uiteenlopende extra's. Hieronder eerst een tv-trailer en de synopsis.


In deze serie is falen is geen optie voor de nieuwe Navy SEALs, en dat soort druk kan de leden van de meest elite-eenheid van de speciale operatiekrachten ergeren. Dit team - met inbegrip van Jason, de intense leider van de groep, en Ray, de vertrouwde vertrouweling van Jason, samen met trouwe soldaat Sonny en SEAL hoopvol Clay - traint, plant en voert enkele van de gevaarlijkste missies met hoge inzet uit en zet ze in voor clandestiene missies over de hele wereld in een oogwenk.Uitgave: SEAL Team - Seizoen 1 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 22 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083168261 | Release: maart 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van SEAL Team zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de (Engelstalige) titels en synopsissen van de afzonderlijke 22 afleveringen. Ook staat duidelijk vermeld waar welk bonusmateriaal is terug te vinden. Een compacte, en prima uitgave!

Beeld en geluid
De 22 afleveringen met een speelduur van in totaal 15 uur en de extra's van ruim een half uur staan verspreid over zes schijven. Het beeld van deze Dvd-uitgave mag redelijk basic genoemd worden, aangezien de CBS-serie een wisselende transfer heeft gekregen. De scherpte is matig en er is veel blokvorming te zien. De kleur is echter wel netjes. Naast dat de serie soms voldoende filmisch aandoet, wordt ook duidelijk dat het geheel soms heel snel geschoten is, en dan komt het ook wat soap-achtig over; zeker door de vele personageontwikkelingen. Het geluid is zoals het hoort Dolby Digital 5.1 en deze doet zijn werk. Zeker fijn tijdens de actiescènes.

Voldoende extra's
De meest uitgebreide featurette is 'Seal Team: Season One Debriefing' en dit een een soort van making of met veel beelden van achter de schermen en uiteraard de nodige interviews. Kortere extra's volgen, met een blik op de viervoeter van het team (Corporal Canine: Meet Dita), twee video's over de sets en de opnamelocaties (Tour of Duty: Set Tour en On Location) en enkele standaard extra's als de Gag Reel, verwijderde scenes en Launch Promos.

Seizoen 2 misschien niet goed voor derde
Het eerste seizoen trapte af met bijna 10 miljoen kijkers en daalde uiteindelijk tot zo'n 6 miljoen aan het einde van de reeks. Seizoen startte verleden jaar met 5 miljoen kijkers en is ondertussen onder de 4 miljoen gedoken. De vraag is nu of seizoen 3 nog wel groen licht krijgt. Hieronder een promo voor seizoen 2:


Lees meer over: SEAL Team, Seizoen 1, Dvd, David Boreanaz, Max Thieriot, Jessica Pare

Populair nieuws